Culture Blows Your Mind

Culture Blows Your Mind (CBYM) is een samenwerkingsverband tussen verschillende culturele instellingen in Maastricht dat als doel heeft nieuwe studenten op een leuke manier kennis te laten maken met het culturele aanbod van Maastricht tijdens de jaarlijkse introductieweek INKOM.

  1. Look here for English

    Lees meer

Centre Céramique

Gratis studenten bibliotheek abonnement
Gratis WiFi in de Bibliotheek, computers, studieplekken (ook met piano)  en grote collectie met meer dan 500.000 boeken, 18.000 cd’s en 10.000 dvd’s, 1700 internationale kranten uit 92 landen in 48 talen en ebooks. Een wereld aan voordelen op zijn klein kaartje! Word lid voor 1 april 2016 en maak kans op het winnen van festival tickets!

Centre Céramique verruimt je geest!

Opera Zuid

De afgelopen 25 jaar heeft Opera Zuid zich ontwikkeld van een productiekern tot een internationaal operagezelschap, dat bovendien tien jaar geleden in Nederland het voortouw heeft genomen op het gebied van internationale talentontwikkeling. Jonge zangers uit o.a. Nederland, Zuid - Afrika , IJsland en Rusland krijgen de kans om zich te ontwikkelen en hun debuut te maken in diverse rollen. In de komende 25 jaar blijft Opera Zuid zich manifesteren als hét internationale instituut op het gebied van de talentontwikkeling voor muziektheater. Hou je oren en ogen gericht op Opera Zuid! Op naar de 50 jaar!

Conservatorium

Conservatorium Maastricht is een internationaal georiënteerd conservatorium en is onderdeel van Zuyd Hogeschool. Aan Conservatorium Maastricht studeren momenteel ongeveer 500 studenten met 30 verschillende nationaliteiten aan de opleiding muziek klassiek, jazz of docent muziek. Vrijwel iedere dag treden er in Maastricht toptalenten van Conservatorium Maastricht op, van kamermuziek tot pop en van jazz tot symfonie. Conservatorium Maastricht programmeert jaarlijks ongeveer 400 grote en kleine concerten en activiteiten met studenten en docenten, die veelal gratis of tegen een lage prijs te bezoeken zijn. Wees welkom!

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum is hét museum in Maastricht voor oude, moderne en hedendaagse kunst. Wij hebben een afwisselend tentoonstellingsaanbod met diverse rondleidingen en activiteiten. Sinds afgelopen jaar heeft het museum ook een jonge groep museumexperts. YOUNG OFFICE. Vanaf september creëren zij met afwisselende evenementen en activiteiten een bruisende ontmoetingsplek voor jonge kunstliefhebbers. Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook.

Theater aan het Vrijthof

Last minute tickets
Ben je niet ouder dan 31 en wil je graag naar een voorstelling? Dan heeft het Theater aan het Vrijthof een mooie aanbieding voor je. Vanaf 48 uur voor aanvang van (het merendeel van) de concerten en voorstellingen kun je aan de UITbalie tickets kopen tegen een gereduceerd tarief van € 10, mits de voorstelling niet uitverkocht is natuurlijk. Laat je verrassen en kom het beleven!

Week In Week Uit

Week IN Week UIT is een wekelijkse uitagenda die jou alles biedt op het gebied van theater, concerten en film in Maastricht én omstreken.

Elke week kun je in de cafés, hotels, gebouwen van Maastricht University en galerieën, de actuele Week IN Week UIT-agenda vinden. Concerten in de Muziekgieterij, cabaret in het Theater aan het Vrijthof, films bij Lumière Cinema en Euroscoop. Wil je de agenda graag digitaal ontvangen? Abonneer je dan op de wekelijkse Nieuwsbrief via maastrichtnet.wiwu.nl of stuur een mailtje naar info@maastrichtnet.nl.

Kumulus

Kumulus, centrum voor kunsteducatie heeft volop aanbod voor studenten. Dans, muziek, theater, musical, beeldende kunst, fotografie…you name it! Kom naar onze Open dag op zondag 13 september van 11 – 14u. aan de Herbenusstraat 89 en St. Maartens- poort 2. Je kunt ook altijd contact opnemen voor het nemen van een gratis proefles én als je inschrijft ontvang je 25% korting op een jaarcursus! www.kumulus.nl

Uitagenda / VVV Maastricht

UITagenda Maastricht is dé informatiebron als je op zoek bent naar het culturele aanbod van deze gezellige studentenstad. Op de hoogte blijven van alles wat Maastricht op cultureel vlak te bieden heeft? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse UITmail, met de leukste tips in Maastricht.

Nederlandse Dansdagen

Op 7, 8 en 9 oktober ademt de gehele stad Maastricht dans als Festival de Nederlandse Dansdagen neerstrijkt in de stad. Het festival geeft de meest bijzondere en spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem een podium. Van urban dance tot klassiek ballet. Toonaangevende dansgezelschappen, zoals Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater, en prijswinnende choreografen zijn in één weekend te zien. Dompel jezelf onder in verschillende festivalproducties en geniet van de passie, het vakmanschap en de schoonheid van de Nederlandse dans! Bekijk het complete programma op www.nederlandsedansdagen.nl voor studentenkortingen of download onze gratis app in de App store of Google play!

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Kom op bezoek bij HAAI!
Wie is er bang voor haaien? Wij niet! Maak kennis met de HAAI, een “onbekend maakt onbemind” dier. Volledig onterecht en daar moeten we iets aan doen! Bekijk hun revolvergebit of aai hun schuurpapierhuid. Wist je dat hier vroeger de voorloper van de witte haai rond zwom? Check de info op onze website. Geen zin in haaien? Ontmoet een Mosasaurus! In het Natuurhistorisch Museum maak je een reis door de tijd en de natuur van ons mooie Limburg…..laat je verrassen! Studenten ontvangen € 1 korting op de ticketprijs van € 6.
www.nhmmaastricht.nl

Het Parcours

De eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten.
www.hetparcours.nl

UP