to_many_places_-irisrijskamp-3747

Slapen in TEFAF Pop-up hotel

10/03/2017 - 19/03/2017 | Bureau Europa

'To Many Places' is een rondreizend pop-up hotel waar tijdens TEFAF een select gezelschap kan overnachten in een prachtig industrieel pand van Bureau Europa. Met dit project wil de ontwerper Emmy Polkamp waarde toekennen aan prachtige locaties die leegstaan of een alternatief bieden voor traditionele hotelaccommodaties. Een simpel maar goed doordacht concept dat de bezoekers van culturele evenementen bij elkaar brengt in een originele en intieme setting. De tenten zijn voorzien van een- of tweepersoons bedden met bijhorende faciliteiten. Back to basic, maar met de nodige toevoegingen voor een ontspannen verblijf.

Boek je hotel via airbnb

Maastricht Antiquarian Book & Print Fair

10/03/2017 - 12/03/2017 | Sint Janskerk

De Maastrichtse Sint Janskerk wordt wederom het walhalla voor de collectioneur en liefhebber van antiquarische boeken en prenten. Tijdens MABP, de grootste Antiquarian Book & Print Fair van de Benelux, laat een dertigtal gerenommeerde antiquarenhuizen uit binnen-en buitenland het meest waardevolle en interessantste uit hun collecties zien. Niet alleen de verwende collectioneur van verluchte handschriften, oude drukken en zeldzame prenten kan er zijn slag slaan. Ook voor de bescheiden verzamelaar, ‘doorsnee’ boekenliefhebber en de meer ‘magazine minded’ lezer is er genoeg moois om te bekijken en kopen. Van middeleeuwse handschriften tot bibliofilie, boeken over fotografie, avant garde, architectuur tot moderne kunst!

Ieder jaar is er een cultureel randprogramma met een aan het boek- of prent gerelateerd onderwerp. In 2017 gaat de aandacht naar het programma ‘Europe Calling’: dan is het 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend (1992): de geboorteakte van de Europese Unie en de Euro.
 
www.mabp.eu

YIA Art Fair

09/03/2017 – 13/03/2017 | Gebouw M, Tapijn

Van 09 t/m 13 maart 2017 zal de 1000m2 expositieruimte een selectie van 35 internationale galeries ontvangen met een focus op de artistieke scene van de Benelux. Tegelijkertijd zal YIA voor haar culturele programma investeren in de Wiebengahal, annex van het hedendaagse kunst museum het Bonnenfantenmuseum. De twee winnaars van de award voor hedendaagse kunst van YIA Art Fair #07, Matthieu Boucherit van de galerie Valérie Delaunay (Fr) en Abdul Rahman Katanami van de galerie Analix Forever (Geneva), zullen geëerd worden in twee solo shows.

www.yia-artfair.com

yiaartfair1

Stilte op het Vrijthof

10/03/2017 – 12/03/2017 | Vrijthof

Tijdens TEFAF kunnen bezoekers onthaasten op het mooie plein, het Vrijthof. Ze kunnen de kunst in zich opnemen en op zich in laten werken. Door middel van een kunstzinnige zitinstallatie zal de stilte worden ervaren.


www.museumaanhetvrijthof.nl

UP