Een spectaculaire Schilderijententoonstelling (Strauss / Lalo / Moessorgski)

10/03/2017 20:00u | Theater aan het Vrijthof

Chef-dirigent van philharmonie zuidnederland Dmitri Liss laat zich dit seizoen meteen van vele kanten horen. Tijdens dit spectaculaire concert vervult hij ongetwijfeld een ware glansrol met even indrukwekkende als groots georkestreerde werken die hem op het lijf geschreven zijn. Orkestrale drama en virtuositeit voeren de boventoon bij Don Juan van Strauss en de Symphonie espagnole van Lalo. Het virtuoze spel van de innemende Oekraïense violist Valeriy Sokolov ontneemt u volgens Classic FM de adem. Liss’ diepe Russische ziel versierd met het Franse raffinement van Ravels orkestratie krijgt alle kans in Moesorgski’s Schilderijententoonstelling. Een droomcombinatie, en een orkest dat in alle geledingen kan stralen.

nederlandsereisopera-dongiovanni

Nederlandse Resiopera: Don Giovanni

14/03/2017 19:30u | Theater aan het Vrijthof

Don Giovanni behoort samen met Così fan tutte en Le Nozze di Figaro, tot de 'grote Italiaanse drie' van Mozart. In 2017 presenteert de Nederlandse Reisopera een nieuwe enscenering van regisseur Joanne Davies en dirigent Julia Jones. Reisopera-directeur Nicolas Mansfield zegt hierover:“Ik vind het spannend en leerzaam twee vrouwen te engageren voor de regie en muzikale leiding van Don Giovanni. Naast het feit dat  er sowieso meer vrouwen een leidende rol moeten krijgen in de opera wereld, is het bijzonder om deze ‘mannelijke’ opera van de andere kant te laten bekijken”. Gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventitels.

severineckardsteinisabellekeulen-pianokwartet

Severin von Eckardstein & Isabelle van Keulen Pianokwartet

13/03/2017 20:00u | Theater aan het Vrijthof

Koningin-Elisabeth-Wedstrijd-winnaar Severin von Eckardstein schitterde vorig seizoen met Liza Ferschtman & Friends in o.a. de zinderende vertolking van het Pianokwintet van César Franck. Dagblad De Limburger bekroonde het concert met een 5-sterren-recensie.Met zijn nieuwe pianokwartet met Isabelle van Keulen op altviool, en vaste kamermuziekpartners Franziska Hölscher op viool en Danjulo Ishizaka op cello, zijn de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. Één van de niet te missen concerten van het seizoen!

Jazz Maastricht Festival World Top concerten

18/03/2017 20:00u | Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht slaan de handen in elkaar om de hedendaagse jazzhelden naar Maastricht te brengen. Dat gaat komend theaterseizoen gebeuren tijdens de World Top Concerten. Gekozen is voor avontuurlijke artiesten van naam, die zich onderscheiden door hun unieke sound, expressievol spel en een intense live-performance. De World Top Concerten beloven avonden vol improvisatie, diepgang en experiment gebracht door de beste artiesten.

sun_ra_arkestra_during_tefaf_theate_aan_het_vrijthof

Breathtaking - De stem en de cornetto

18/03/2017 20:30u | Kapel Zusters onder de Bogen

In de 17e eeuw was de cornetto geliefd om zijn gelijkenis met de warmte en wendbaarheid van de menselijke stem. En wanneer een soepele sopraanstem als die van Hana Blažíková zich mengt met de cornetto van Bruce Dickey ontstaat er al helemaal iets magisch. De muziek uit deze periode, van o.a. Scarlatti, Palestrina, Bononcini en Merula, leent zich voor een heerlijk vraag- en antwoordspel, met echo’s en virtuoze versieringen.I.s.m. Organisatie Oude Muziek.

fluit_during_tefaf_breathtaking