Activiteiten in Maastricht

 1. De agenda van Maastricht in 2015

  Een overzicht van de highlights, tradities en speciale events in Maastricht in 2015! Lees meer
 2. 25 jan-8 feb 2015: Maastricht aan Tafel

  2 weken lang serveren diverse Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens weer een 3-gangen menu voor € 25,25 p.p. Lees meer
 3. 2 jan-4 feb: Poëzieparcours

  Volg 5 weken lang, onder het motto 'een wandeling door Maastricht, van gedicht tot gedicht' een Poëzieparcours langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels. Lees meer
 4. 25 jan-8 feb 2015: Maastricht aan de Bar

  Geniet bij meer dan 10 Maastrichtse cafés en wijnbars voor € 5,25 p.p. van een ‘Borrel & Bite’. Lees meer

Maastricht van dag tot dag

 1. Discovery Experience Maastricht

  18-10-2014 tot 10-05-2015 Festi-Village meer…

  Discovery Center Continium, hét wetenschap- en techniekmuseum van Nederland, presenteert de Continium Discovery Experience voor de hele familie, bij jou in de buurt.

  Vanaf dit najaar is het Continium in Kerkrade druk aan het verbouwen en alleen nog maar te bezoeken voor het onderwijs. Dit betekent echter niet dat je ons niet zelf kunt ervaren! Vanaf oktober 2014 trekken we namelijk de regio in en ben je van harte welkom op de Continium Discovery Experience in Aken, Maastricht, Sittard en Venlo.

  De Continium Discovery Experience Maastricht zit boordevol wetenschappelijk ontdekplezier! Beleef een zinnenprikkelende expositie waarin je ontdekt hoe je brein en zintuigen samenwerken om jou zo goed mogelijk van de wereld te laten genieten.

  Volg het zenuwstelsel tot aan ’t hoofdkwartier, het controlecentrum waar het allemaal gebeurt : het BREIN! In de Continium Discovery Experience stap je ’s werelds grootste brein binnen en vliegen de zenuwprikkels om je oren. Voel je weg door de aardedonkere gang, ruik hoe je neus aardbeiengeur “mengt”, beleef geluid heel intens, laat je zicht bedotten, je evenwichtsorgaan “klotsen” en nog véél meer! Doe mee met spetterende science shows en maak je eigen uitvinding in het science lab.

  Open op woensdag van 13.00 - 17.00 uur. Op zaterdag en zondag en in schoolvakanties open van 11.00 - 17.00 uur.

   

  bekijk op uitburo.nl minder…
 2. Blue Monday People

  28-01-2015 Intro in situ meer…

  Blue Monday People is een progressive-soul band uit Brussel, opgericht door singer-songwriter François Vaiana. Hun muziek is Europees getint in combinatie met de blues uit de Americanas.
  François' stukken zijn stadsverhalen, diep beïnvloed door het goede, het lelijke, het wilde en het ordinaire. Hij is een zanger die jarenlang in New York en Burkina Faso vertoefde en nu in Brussel woont. Al deze steden hebben een grote invloed gehad op François als artiest en individu. Hij richtte de band Blue Monday People op om al zijn gedachten die hij had opgedaan tijdens zijn reizen uit te drukken

  bekijk op uitburo.nl minder…
 3. Meesterschap

  28-01-2015 Theater aan het Vrijthof meer…

  In 'Meesterschap' staat het werk van de maestro’s Hans van Manen en Nils Christe centraal. 'Andante', op muziek van Mozart, is een van Van Manens vele beroemde 'balletten voor twee'. Een genre waar de meesterchoreograaf - winnaar van de internationaal vermaarde Benois de la Danse in 2013 - in excelleert.

   

  Kleurrijk lijnenspel van Hans van Manen
  In het bruisende 'Polish Pieces' laat hij op de pulserende muziek van Henryk Mikołaj Górecki twaalf dansers in steeds wisselende combinaties en in een prachtig lijnenspel het toneel op stormen. De opvallende, felgekleurde kostuums van 'Polish Pieces' zijn van ontwerper Keso Dekker.

   

  Ontroerend werk van Nils Christe
  Daarna - ook op muziek van Górecki – presenteert Introdans de Nederlandse première van 'Kleines Requiem' van Nils Christe. Dit melancholieke werk vol gevoelens van verdriet en eenzaamheid is 'ontroerend mooi' volgens artistiek directeur Roel Voorintholt. Het toneelbeeld van Thomas Rupert is van een wonderlijke schoonheid!

  Klassieke jazzmeesters als inspiratie voor Cayetano Soto
  De Spaanse choreograaf Cayetano Soto laat zich voor zijn wereldpremière inspireren door de klassieke jazzmeesters. Hij heeft aangekondigd een fris en levenslustig werk te maken, voorzien van een flinke dosis humor.

  bekijk op uitburo.nl minder…
 4. Internationale strijkkwartetten: Belcea Quartet

  28-01-2015 Sint Janskerk meer…

  Het Belcea Quartet, dat zijn oorsprong vindt in het Londense Royal College of Music, behoort tot de elite onder de strijkkwartetten en is te bewonderen op alle grote internationale concertpodia. Juist vanwege de diverse culturele achtergronden van zijn leden heeft het kwartet een stijl die gekarakteriseerd wordt door dynamiek en vrije interpretatie. Het Belcea Kwartet brengt deze verschillende invloeden samen tot een gemeenschappelijke muzikale taal.  De ruimdenkende muzikale benadering stelt het kwartet steevast in staat om unieke, elegante en verfijnde interpretaties van zijn hoofdrepertoire te vinden.

  bekijk op uitburo.nl minder…
 5. Speelman en Speelman - Lach het weg

  28-01-2015 Theater aan het Vrijthof meer…

  In hun jeugd hadden ze al moeite om bij kleurplaten binnen de lijntjes te kleuren. En dat is nog steeds zo. Want nu ze ouder worden, beseffen ze dat het niets uitmaakt of je wel of niet binnen de lijntjes blijft. En als je van het pad afgaat dan zie je ook meer! Ook in dit programma proberen ze met mooie liedjes en absurde scènes en een flinke dosis humor de wereld om hen heen te begrijpen.

  bekijk op uitburo.nl minder…

André Rieu 2015: tickets & arrangementen

rieu2015nlnieuw
 1. De agenda van Maastricht in 2015

  Een overzicht van de highlights, tradities en speciale events in Maastricht in 2015 Lees meer
 2. UITmail

  Klik hier om je direct aan te melden voor de uitmail van het Maastrichts UITburo en blijf op de hoogte van alles dat er in Maastricht speelt op cultureel gebied! Lees meer
UP