Activiteiten in Maastricht

 1. De agenda van Maastricht in 2015

  Een overzicht van de highlights, tradities en speciale events in Maastricht in 2015! Lees meer
 2. 4 - 11 maart: Ragweek

  Een week vol activiteiten voor het goede doel. Lees meer
 3. 13 - 15 maart: MABP

  De Maastrichtse Sint Janskerk wordt voor de achtste keer weer het eldorado voor de collectioneur en liefhebber van antiquarische boeken en prenten. Lees meer
 4. 22 maart: Groet Mestreechs Dictee

  Een Maastrichtse traditie; iedere derde zondag na carnaval. Een ode én mooie kennismaking met de Mestreechter ‘taol’. Lees meer

Maastricht van dag tot dag

 1. shffl

  05-03-2015 Alex51gallerY meer…

  Een tentoonstelling met het werk van Jus Juchtmans, een zeer gerenommeerd kunstenaar uit Antwerpen.www.alex51.nl

  bekijk op uitburo.nl minder…
 2. Letters bij de lunch

  05-03-2015 Centre Céramique meer…

  5 maart
  Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van VLAM én het programma Letters bij de lunch vindt er een speciale editie plaats. Dit heuglijke feit wordt gevierd met 2 sprekers die het vaakst te gast geweest zijn in de afgelopen jaren. Zij geven 2 boeiende lezingen over een schrijver van dichtbij en een van ver weg. 

  Lou Spronck verzorgt een korte inleiding over de Roermondse auteur Emile Seipgens (1837-1896), die vooral bekend werd door zijn komieke opera Schinderhannes (ook in onze tijd nog geregeld opgevoerd) en de novelle De kapelaan van Bardelo (wiens priesterschap schipbreuk leidt als de twijfel toeslaat). 

  De neerlandicus Ad Kolle neemt de beroemde Portugese schrijver Pessoa voor zijn rekening. Fernando Pessoa (1888-1935) geboren te Lissabon geldt als de belangrijkste Portugese dichter van de twintigste eeuw. Zijn oeuvre bevat gedichten van door hem geschapen schrijverspersoonlijkheden' die allen een poëtische afsplitsing vormen, heteroniemen, van Pessoa's eigenlijke zelf.

  2 april Lucebert en jazz
  Jazz was voor de dichter en schilder Lucebert de muziek waar vitaliteit, vrijheid, engagement en virtuositeit één werden. Het was de muziek van een nieuwe tijd, van een nieuwe schoonheid, de hoorbare en zichtbare breuk met de traditie. Hoewel het aantal gedichten dat expliciet gewijd is aan composities of jazzmusici relatief gering is, is de muziek een voortdurende inspiratiebron en een voortdurende 'Anregung' tot dichten en schilderen: hij draaide voortdurend jazzelpees in zijn atelier. Het is dan ook interessant om te onderzoeken of die muziek in zijn gedichten te horen is, of hoe ze er anderszins in tot uiting kwam. Het in 2013 bij Huis Clos verschenen 'Ik ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz' biedt een staalkaart van benaderingen en opvattingenhierover. Redacteur Ben van Melick zal er enkele nader belichten.

  bekijk op uitburo.nl minder…
 3. Hartsvrienden

  05-03-2015 Theater aan het Vrijthof meer…

  De musical Blood Brothers is al jaren een ongelooflijk succes in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Amerika, met meer dan 15 miljoen bezoekers. De musical ontving vele prijzen, waaronder drie Olivier Awards.

  Van Lambaart Theaterproducties presenteert nu een nieuwe Nederlandse versie van deze musicalhit: Hartsvrienden. Humor en emotie komen samen in een unieke en moderne interpretatie van het oorspronkelijke verhaal. Nu met een bijzondere en verassende sterrencast.

  Hartsvrienden vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze in hun volwassen leven. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. De spanningen lopen echter hoog op wanneer de broers verliefd worden op dezelfde vrouw, met aangrijpende gebeurtenissen tot gevolg.

  bekijk op uitburo.nl minder…
 4. Ragweek Maastricht

  06-03-2015 Maastricht, diverse locaties meer…

  De Ragweek is een week waarin organisaties van studenten door middel van acties geld ophalen voor goede doelen. Het is een week waarin studentenverenigingen, studieverenigingen en studentensportverenigingen door middel van allerlei ludieke activiteiten zoveel mogelijk geld ophalen voor goede doelen.

  bekijk op uitburo.nl minder…
 5. shffl

  06-03-2015 Alex51gallerY meer…

  Een tentoonstelling met het werk van Jus Juchtmans, een zeer gerenommeerd kunstenaar uit Antwerpen.www.alex51.nl

  bekijk op uitburo.nl minder…

André Rieu 2015: tickets & arrangementen

rieu2015nlnieuw
 1. De agenda van Maastricht in 2015

  Een overzicht van de highlights, tradities en speciale events in Maastricht in 2015 Lees meer
 2. UITmail

  Klik hier om je direct aan te melden voor de uitmail van het Maastrichts UITburo en blijf op de hoogte van alles dat er in Maastricht speelt op cultureel gebied! Lees meer
UP