herfstheader

Bonnefantenmuseum

Herfstvakantie workshops:

Treed in de voetsporen van Aldo Rossi en maak je eigen stad

Hoe is Maastricht opgebouwd en wat zou jij veranderen? Waar zou jij je ideale huis bouwen? In ons atelier bouw jij de ideale stad. Loop binnen tussen 14.00-16.00 uur! Deze workshop is gratis, kinderen hebben gratis toegang tot het museum. 

> 25 okt / Bonnefantenmuseum / 14:00-15:30 uur / 6 t/m 12 jaar / meer info

 

Kruip in de rol van architect en bouw je eigen museum

Het gebouw van het Bonnefantenmuseum is jarig. 20 jaar geleden werd het feestelijk geopend. Na het bezichtigen van de tentoonstelling over 'onze' Aldo Rossi kun je zelf in de rol van architect kruipen. Ga aan de slag met een 3D-printpen en bouw je eigen glow in de dark museum! Toegang voor kinderen is gratis.

> 28 okt / Bonnefantenmuseum / 14:00-15:30 uur / 4 t/m 10 jaar / meer info

AINSI

Festival Jong

Samen met De Kunstkaravaan toveren we AINSI dit keer om tot een sprookjesachtige droomwereld. Prikkel je verbeelding tijdens de voorstellingen, attracties en interactieve activiteiten. Bouw je eigen droomwereld en verdwaal erin! Droom je er ook altijd van om een elfje, een prins(es) of een reus te zijn? Tijdens de herfstvakantie kan het allemaal en voor iedereen tegen aantrekkelijke (kinder)prijzen!


> 24 okt t/m 1 nov / AINSI / diverse activiteiten en prijzen / meer info

Cinekid

Cinekid festival

Nog even en dan barst het Cinekid Festival weer los! Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden weer in Lumière Cinema terecht voor creatieve workshops en prachtige kinderfilms uit de hele wereld. Behalve deze leuke films en workshops is er ook nog een knutselhoekje, een ranja-bar en meer..

 

> 26 t/m 30 okt / Lumière Cinema / diverse activiteiten en prijzen / meer info

GaiaZOO

Animal Zombie Nights

Tijdens Halloween transformeert in GaiaZOO zowel mens als dier in bloeddorstige dierzombies en de hele ZOO wordt overgenomen. De Quarantaine Force is ingezet om de Zombies te elimineren. Er heerst groot gevaar…een bezoek aan GaiaZOO tijdens de Halloween avonden is dan ook op eigen risico!

 

> 24, 29, 30, 31 okt / GaiaZOO Kerkrade / €10,00 / meer info

Fort Sint Pieter / Natuurmonumenten

Fort sint Pieter

Kom naar het Toverfort

Het ruim 300 jaar oude Fort Sint Pieter is betoverd. Kun jij kijken als een vleermuis in het donker? Bak je eigen knettersnacks, gebruik je toverhanden en -ogen en alles wordt magisch! Verdien tijdens dit spetterende evenement met de leuke spelen en opdrachten stap-voor-stap je eigen Toverdiploma.

> 25 okt / starten 12.00, 12.30, 13.00, 13.30 en 14.00 uur / diverse prijzen / meer info

De leukste speurtochten door de Maastrichtse binnenstad!

  1. Maoke en de Maastrichtse Speurneuzen

    6 - 7 jaar, jonge speurneuzen opgelet! Kun jij Maoke helpen bij zijn speurtocht door Maastricht? Lees meer
  2. Maoke en de dierentocht

    10 - 11 jaar, help jij Maoke bij zijn dierentocht? Lees meer
  3. Maoke en de gevelstenenzoektocht

    9 - 10 jaar, ga op pad met Maoke en help hem alle gevelstenen te vinden! Lees meer

Grotten Noord

Kindergrottentocht

Speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar wordt er een Kindergrottentocht aangeboden. En dat betekent een spannend avontuur door het donkere (en verkoelende) gangenstelsel van de grotten! Tijdens deze tocht hoor je spannende verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken met vuursteen. Tip: Neem je eigen zaklampje mee!

Bijzonderheden: 
- De kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene.
- De constante temperatuur in de gangen is circa 14 graden. Ons advies is om de kinderen warm aan te kleden met stevige schoenen die vies mogen worden! 

> 19 okt - 1 nov: ma t/m vr, 14.30 uur / kinderen: € 4,95 p.p. Volwassenen € 5,95 /  tickets

Centre Céramique

Voorleesuurtje

Elke woensdagmiddag én op de eerste zondag van de maand is er een voorleesuurtje. Het begint altijd om 14.30 uur. Na het voorlezen wordt er geknutseld. Wil je het voorleesuurtje bezoeken met 5 kinderen of meer? Meld je dan van te voren even aan bij de Klantenservice of 043 350 56 00.

 

> elke wo en eerste zo v/d maand / 4 t/m 8 jaar / 14:30-15:30 / meer info

UP