herfstheader

AINSI

festival jong

festival jong! start met Sally’s Feest in de grote zaal van Theater aan het Vrijthof, gevolgd door een spetterend avondfeest. Na deze bijzondere opening gaat het feest verder in AINSI, waar De Kunstkaravaan weer met tal van verrassingen grandioos uitpakt! Geniet van voorstellingen, ga dansend op verkenning door het hele gebouw, maak taarten, neem een kijkje in de cadeautjesfabriek en verkleed je voor dit onvergetelijke feestje. Kom je ook? Toet!


> 21 t/m 30 okt / AINSI / diverse activiteiten en prijzen / meer info

Grotten Noord

Kindergrottentocht

Speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar wordt er een Kindergrottentocht aangeboden. En dat betekent een spannend avontuur door het donkere (en verkoelende) gangenstelsel van de grotten! Tijdens deze tocht hoor je spannende verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken met vuursteen. Tip: Neem je eigen zaklampje mee!

Bijzonderheden: 
- De kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene.
- De constante temperatuur in de gangen is circa 14 graden. Ons advies is om de kinderen warm aan te kleden met stevige schoenen die vies mogen worden! 

> 17 t/m 28 okt: ma t/m vr, 14.30 uur / kinderen: € 5,- p.p. Volwassenen € 6,40 /  meer info

Cinekid

Cinekid festival

Nog even en dan barst het Cinekid Festival weer los! Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden weer in de gloednieuwe Lumière Cinema terecht voor creatieve workshops en prachtige kinderfilms uit de hele wereld. Grijp naar de sterren in een magische virtual reality installatie, schud handjes met de enige echte Paul van Loon, of meld je aan voor de workshop. Gewoon lekker komen knutselen of verkleden mag ook.

 

> 26 t/m 30 okt / Lumière Cinema / diverse activiteiten en prijzen / meer info

GaiaZOO

Halloween

Tijdens Halloween transformeren in GaiaZOO mens en dier in bloeddorstige zombies en de hele ZOO wordt overgenomen. Er heerst groot gevaar…een bezoek aan GaiaZOO tijdens de GaiaZOO Animal Zombie Nights is dan ook op eigen risico!! Leeftijdsadvies 12+

 

> 21 okt / GaiaZOO Kerkrade / €10,00 / meer info

Halloween in Grotten Noord

Ontrafel het mysterie van de verdwenen boeren

Zo’n 200 jaar geleden vormden de grotten van Maastricht een geweldige schuilplek waar twee boerenfamilies hun onderkomen zochten. Ze werden echter in de grotten onderschept door Franse soldaten die beweerden dat ze deze families met hun knechten, koeien, varkens en oma netjes naar buiten hebben gestuurd, met het verzoek een andere schuilplek op te zoeken. Maar… De boerenfamilies zijn vanaf dat moment verdwenen en niemand heeft ooit nog iets van ze gezien of gehoord.

Wat is er écht gebeurd? Weet jij het mysterie te ontrafelen? Kom dan ondergronds griezelen in de Grotten van de Sint Pietersberg! Dus trek je meest enge Halloweenpak aan en stap in de duistere wereld van Maastricht Underground…

 

> 30 okt /17:00 – 17:45 – 18:30 – 19:15 uur / € 7,50 / meer info

De leukste speurtochten door de Maastrichtse binnenstad!

  1. Maoke en de Maastrichtse Speurneuzen

    6 - 7 jaar, jonge speurneuzen opgelet! Kun jij Maoke helpen bij zijn speurtocht door Maastricht? Lees meer
  2. Maoke en de dierentocht

    10 - 11 jaar, help jij Maoke bij zijn dierentocht? Lees meer
  3. Maoke en de gevelstenenzoektocht

    9 - 10 jaar, ga op pad met Maoke en help hem alle gevelstenen te vinden! Lees meer

Centre Céramique

Voorleesuurtje

Elke woensdagmiddag én op de eerste zondag van de maand is er een voorleesuurtje. Het begint altijd om 14.30 uur. Na het voorlezen wordt er geknutseld. Wil je het voorleesuurtje bezoeken met 5 kinderen of meer? Meld je dan van te voren even aan bij de Klantenservice of 043 350 56 00.

> elke wo en eerste zo v/d maand / 4 t/m 8 jaar / 14:30-15:30 / meer info

 


Tot en met 16 oktober is het ook nog Kinderboekenweek! Het motto van deze 62ste week is: Voor altijd jong! Oma's en opa's staan centraal. Kijk hier voor het hele programma.

Herfst in Limburg

In Limburg barst het in de herfst van de culinaire evenementen en activiteiten, wel iets meer voor volwassenen! VVV Limburg heeft de leukste tips. Kom genieten van lekkernijen uit eigen streek.

meer info

UP