LIMBURGS WIJN & SPIJS FESTIVAL

Vrijthof

Hét hoogtepunt van ‘La Saison Culinaire’, de smaakvolle maand oktober in Maastricht. Drie dagen lang werd een deel van het Vrijthof weer omgetoverd tot een uniek wijn & spijs proefparadijs. Met meer dan 50 Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, verrijkt met speciaalbieren, streekproducten, kook​demonstraties van topkoks, clinics, workshops en cultureel vertier.
 

Kijkje in de (wijn)keuken

Het Limburgse Wijn & Spijs Festival Château Maestricht is na 3 edities niet meer weg te denken op de culinaire agenda van de gastronomische hoofdstad Maastricht. Talrijke regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten gaven 3 dagen lang acte de présence op het Vrijthof. Het is uniek dat zoveel wijndomeinen uit Maastricht en de Euregio zich op zo'n schaal tijdens één evenement presenteren. In het Vrijthof paviljoen kon men diverse Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 50 verschillende wijnen ontdekken. Ook de rest van Europa was goed vertegenwoordigd zijn: zo kon je genieten van o.a. Italiaanse, Australische, Franse, Griekse, Duitse en biologische wijnen​. 
 

Château Maestricht 2016 vindt plaats van vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

PROEF MAASTRICHT

 1. Wijn in Maastricht

  Maastricht telt diverse wijnhuizen, wijngaarden en wijnbars in Maastricht. Proost! Lees meer
 2. Blijf slapen!

  Geniet optimaal van gastronomisch Maastricht en blijf slapen! Lees meer
 3. Schuif aan tafel!

  Op zoek naar een restaurant of eetcafé om na te genieten? Klik hier voor een overzicht. Lees meer

ZO KOM JE IN MAASTRICHT

bereikbaarheid

Stel je eigen wijnproeverij samen

Gedurende het evenement wordt in het paviljoen het speciale Château Maestricht glas gratis ter beschikking gesteld. Het glas kent 2 maten, een ‘proefeenheid’ en een ‘genieteenheid’. Je kunt al wijn proeven voor 1 Chateauke à € 1,25 per stuk. 

Contact

 1. Neem voor meer informatie, vragen en/of deelname aan Château Maestricht contact op met de organisatie. Lees meer

ONTDEK DE SMAKEN VAN

 1. Deelnemers 2015

  Ontdek welke wijndomeinen, -huizen en overige food & beverages deelnemers aanwezig waren op 't Vrijthof. Lees meer
 2. Partners & Sponsoren 2015

  Château Maestricht 2015 werd mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners & sponsoren. Lees meer
 3. La Saison Culinaire

  Ontdek wat er nog meer op de culinaire agenda staat in Maastricht in oktober! Lees meer

VAN 50 EUREGIONALE WIJNBOEREN EN MAKERS VAN AUTHENTIEKE STREEK- PRODUCTEN, KOOKSESSIES IN DE HANOS VAN GESTEL COOKING CLUB EN EEN SMAAKVOL COLLECTIEF UIT MARGRATEN-EIJSDEN TOT DE GEUR VAN VERSGEBAKKEN BROOD EN ZELFS EEN HEUSE WIJNKONINGIN

KOOKDEMO'S. TASTINGS & WORKSHOPS

HANOS - Van Gestel
Cooking Club

Op de zaterdag en zondag van Château Maestricht verzorgden de chef-koks van de restaurants van Les Tables, Maastricht Culinair en HANOS (met meesterpoelier Nico van der Meij)diverse uiteenlopende kookdemonstraties, tastings en workshops. Met ingrediënten die in het proefpaviljoen gepresenteerd werden, zoals wild, herderham, grotchampignons, zuurdesem brood,pastinaak, Livar vlees, ‘ringelotte’ jam. Als afsluiting is er een wijnproeverij van Fourcroy.​

UP