Château Maestricht Weekend

28 t/m 30 oktober

Tijdens La Saison Culinaire zal ook in Maastricht weer een aantal culinaire activiteiten plaatsvinden onder de noemer Chateau Maestricht Weekend. Zo zal er op vrijdag 28 oktober een culinaire soep worden gemaakt met behulp van onverkochte groenten op de vrijdagmarkt en op zondag een echt mosselfestijn in de Rechtstraat. Daarnaast zijn er ook nog de Route de la Biere en de Route du Vin te lopen en is er op zaterdag 29 oktober het whisky evenement 'the Spirit of Maastricht’ in hotel de l’Empereur. Kortom voor elk wat wils!

Food Waste Soep

28 oktober

Het weekend wordt op vrijdag, tussen 10.00 en 14.00 uur, afgetrapt met het Food Waste Soup evenement op de markt. Samen met de partners: Markten Maastricht, Met Fruit Erop Uit, Les Tables en Vers op de Vrijdagmarkt zal er een vissoep en groentesoep gemaakt worden, met behulp van producten die niet verkocht zijn en normaal ‘doorgedraaid’ zouden worden. Om aandacht te leggen op het wereldwijde probleem van voedselverspilling, gemiddeld 2,5 miljard per jaar in Nederland, zal deze ongetwijfeld zeer smakelijke soep, gratis, worden uitgedeeld aan de bezoekers van de vrijdagmarkt.

Route du Vin

5 locaties, 5 wijnen & 5 bites


Ontdek tijdens de La Saison Culinaire middels de Route du Vin, een unieke uitgestippelde wijn & spijs route, het Jekerkwartier. Geniet voor € 25,- p.p. aan de hand van de Route du Vin-rittenkaart bij vijf toonaangevende en sfeervolle locaties van een glas wijn (speciaal geselecteerd door Vojacek Wijnen) met een bijpassend hapje. 

 

Het is mogelijk om de route op verschillende dagen te lopen. Waar je start kan naar eigen wens en smaak worden bepaald! 
 
Wanneer: t/m 27 november, elke woensdag t/m zondag 16.00-19.00u
 
Koop je Route du Vin rittenkaart!
Voor € 25,- p.p. krijg je per locatie 1 glas wijn & bijpassend hapje.
De routekaart is verkrijgbaar bij:

  • VVV winkel - Kleine Staat 1
  • Café Lure - Grote Looiersstraat 7
  • Vojacek Wijnen - Tongerseweg 15


Wil je meer informatie? Bel: 043-3252121 of mail: info@vvvmaastricht.nl

The Spirit of Maastricht

29 oktober, Amrâth Grand Hotel de l’Empereur.

Een bijzonder whisky en foodfestival dat voor de tweede keer plaatsvindt. De liefhebber heeft de keuze uit; meer dan 500 fraaie (malt) whisky’s om te proeven en van te genieten. Daarnaast zijn er verhalen over whisky, muziek, food en lifestyle. Kaarten zijn beschikbaar voor middag- (13.00 – 17.00 uur) en de avondsessie (19.00 – 23.00
uur). Voor meer informatie en het bestellen van de tickets ga naar: www.thespiritofmaastricht.com

Routes de la Bière

Routes de la Bière

De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaireeen drietal Routes de la Bière in Maastricht! Geniet aan de hand van deze speciale bierroute-rittenkaart niet alleen van de stad Maastricht, maar ook van het bier waar ‘Limburg trots op is’. Het glas wordt tijdens één van de routes bij 5 bijzondere cafés gevuld met een Brand speciaalbier naar keuze én bijpassende bite! 

 

Het is mogelijk om de route op verschillende dagen te lopen. Waar je start kan naar eigen wens en smaak worden bepaald! 
 
Wanneer:  t/m 27 november, tijdens reguliere openingstijden cafés (let op sluitingsdagen en o.v.v. beschikbaarheid)
 
Koop één van de Route de la Biere rittenkaarten!
Voor € 25,- p.p. krijg je per locatie 1 glas Brand speciaal bier & bijpassend hapje. De routekaart is verkrijgbaar bij:

  • VVV winkel - Kleine Staat 1
  • Brand Beerhoes - Spoorweglaan 4


Wil je meer informatie? Bel: 043-3252121 of mail:info@vvvmaastricht.nl

Mosselfeest

30 oktober, Rechtstraat

Het weekend wordt afgesloten met een Mosselfestijn in de Rechtstraat, georganiseerd in
samenwerking met Lutio en Ruyters & De Koning. Er wordt een grote tafel voor zo’n 200 gasten gedekt, alwaar men tussen 12.00 – 17.00 uur mosselen met streekgebonden bieren en wijnen aan kan eten. Het Mosselfeest komt mede tot stand door samenwerking met o.a. Burgerlijk, Estafette, Met Fruit Erop Uit, Boels, Restaurant ‘O’ en de Limburgse Wijnboeren. De voorverkoop van de tickets is bij Ruyters & De Koning, Rechtstraat 49 of via de webshop: www.rudeko.com

Schemermarkt

elke donderdag vanaf 1 september

Op de schemermarkt treft men streekproducten aan voor dagelijks gebruik. Van zuivel, hammen en worsten tot streek groenten en fruit.

Brandweerkantine 18.00 - 21.00

UP