activiteiten-euregio-klein

Zo smaakt het bij de buren!

La Saison Culinaire de L’Euregio

Het proeven en genieten houdt niet op bij de stadsgrenzen van Maastricht. De naam zegt het al: La Saison Culinaire de L’Euregio zet ook met veel liefde de smaakvolle tips vanuit de Euregio op de menukaart. Onderstaand een aantal suggesties.

Mergelgrotten van Zichen-Bolder

doorlopend

Het ondergrondse labyrint van Zichen-Zussen-Bolder lijkt wel een museum. Je vindt er wandschilderingen in houtskool, beeldhouwwerken in mergelzandsteen, fossielen uit de Krijtzee, tekeningen en inscripties.. Daarna krijg je uitleg over de lokale champignon- en witloofkwekerij en iets verder zie je hoe de grottenkaas rijpt.

Zichen-Bolder | meer info

culinaire-evenementen-euregio-klein

Rondleiding met wijndegustatie

t/m september + november

U kunt van dichtbij kennis maken met de wijnbouw in de Maasvallei. Onder deskundige en enthousiaste toelichting wandelt u door de wijngaard, het pershuis en de wijnmakerij. 

Wijndomein Aldeneyck | woensdag t/m zaterdag, 10:00 - 17:00 | wijndomein-aldeneyck.be

20160721-buttonslsc-klein-nieuws-euregio

80+ activiteiten tijdens La Saison Culinaire

Van begin september tot en met begin november zijn er in beide Limburgen weer tal van culinaire evenementen zijn die zo kenmerkend zijn voor het seizoen van de oogst en de slacht. Van de druiven voor de mooie Limburgse wijnen tot en met het wild voor de heerlijkste patés en stoofpotjes. Onder het merk La Saison Culinaire wordt alles gebundeld wat onze Limburgse gastronomie zo kenmerkend maakt: de liefde voor de eigen streekproducten en -gerechten en de passie van hen die al dit lekkers maken. 

Lees het hele artikel hier >>


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5