Zo smaakt het bij de buren!

La Saison Culinaire de L’Euregio

Het proeven en genieten houdt niet op bij de stadsgrenzen van Maastricht. De naam zegt het al: La Saison Culinaire de L’Euregio zet ook met veel liefde de smaakvolle tips vanuit de Euregio op de menukaart. Onderstaand een aantal suggesties.

Dag van de Ambachten

27 november

Dag van de Ambachten is een Nationaal evenement voor alle ambachten van België. De deuren van diverse ateliers zullen tijdens deze dag worden geopend.  De ambachtslieden delen naast hun enthousiasme, ook smaakvolle, mooie en/of lekkere producten, die zij dagelijks nastreven in de uitoefening van hun kunst en passie.

www.dagvandeambachten.be

Rondleiding met wijndegustatie

 t/m november

U kunt van dichtbij kennis maken met de wijnbouw in de Maasvallei. Onder deskundige en enthousiaste toelichting wandelt u door de wijngaard, het pershuis en de wijnmakerij. 

Wijndomein Aldeneyck | woensdag t/m zaterdag, 10:00 - 17:00 | wijndomein-aldeneyck.be

Mergelgrotten van Zichen-Bolder

doorlopend

Het ondergrondse labyrint van Zichen-Zussen-Bolder lijkt wel een museum. Je vindt er wandschilderingen in houtskool, beeldhouwwerken in mergelzandsteen, fossielen uit de Krijtzee, tekeningen en inscripties.. Daarna krijg je uitleg over de lokale champignon- en witloofkwekerij en iets verder zie je hoe de grottenkaas rijpt.

Zichen-Bolder | meer info

Mergelgrotten Kanne

zaterdag en zondag 13:30u

Proef de streekproducten uit de mergelgrotten Tijdens de rondleiding proef je van het grottenbier en de grottenkaas, je smult van een toastje met grotchampignons of een grotchampignonsoepje en je sluit af met een stukje rijstevlaai.

> Kanne | meer info

UP