Zo smaakt het bij de buren!

La Saison Culinaire de L’Euregio

Het proeven en genieten houdt niet op bij de stadsgrenzen van Maastricht. De naam zegt het al: La Saison Culinaire de L’Euregio zet ook met veel liefde de smaakvolle tips vanuit de Euregio op de menukaart. Onderstaand een aantal suggesties.

Smaakroute

elke maandag

Ben je benieuwd naar wat Hasselt zo anders maakt dan andere steden? Kom dan mee op de Smaakroute! Wandel door de Hasseltse binnenstad en maak kennis met unieke plekjes. De gids loodst je door de zijstraatjes en steegjes en verklapt je de geheimen van de goede smaak van de Hasselaar.

Hasselt | www.toerismehasselt.be

Mergelgrotten Kanne

zaterdag en zondag 13:30u

Proef de streekproducten uit de mergelgrotten Tijdens de rondleiding proef je van het grottenbier en de grottenkaas, je smult van een toastje met grotchampignons of een grotchampignonsoepje en je sluit af met een stukje rijstevlaai.

> Kanne | meer info

La Batte Luik

Elke zondagochtend

La Batte is de bekende zondagsmarkt in Luik die met een lengte van twee kilometer de grootste markt in de regio is.

> Luik | belgie-toerisme.be

Markt van Aubel (B)

Elke zondag | Aubel

Een begeerde „geheime tip”: deze Euregionale zondagsmarkt is een waar festijn voor ogen en smaakpapillen, met zijn ambachtelijke kazen, eieren van kippen met vrije uitloop, groenten, vleesproducten, vleeswaren en gastronomische specialiteiten uit het land van Aubel.

> Aubel | 8:00-13:00 | Gratis | meer info >>

Wandel- / fietstocht met picknick

t/m september

Fiets of wandel door de fruitige natuur. Je krijgt een heerlijk picknickpakket mee voor onderweg.

> Haspengouw / Borgloon |
borgloon.be

Fruitmarkt

25 september

Kom tussen 13.00 uur en 18.00 uur genieten van de oogst van Haspengouw op de Grote Markt. Kom oude fruitvariëteiten verkopen en kopen, proef van de nieuwe frisse appels, laat je appels persen tot heerlijk appelsap, koop verse confituur.. Maak kennis met het boeiende verenigingsleven van de stad, schrijf je in bij de Academie Haspengouw of ontdek wat het cultuurcentrum allemaal aanbiedt.

> Sint Truiden | toerisme-sint-truiden.be

Weekmarkt Genk

elke donderdag en zaterdag

Stad Genk organiseert twee vaste wekelijkse markten, namelijk de donderdagmarkt in het stadscentrum en de zaterdagmarkt in de Vennestraat.

> Centrum Genk / Vennestraat, 8:00-13:00 | genk.be

Weekmarkt Lanaken

elke dinsdag

70 vaste standhouders, aangevuld met enkele losse deelnemers, zorgen wekelijks voor een zo gevarieerd mogelijk aanbod. Elke eerste dinsdag van de maand krijgen de eerste 1.000 bezoekers een gratis verrassing (vanaf 10:00).

> Lanaken, 8:00-13:00 | toerismelimburg.be

Weekmarkt Hasselt

elke dinsdag en vrijdag / zaterdag

In Hasselt kan je op dinsdag- en vrijdagochtend naar de wekelijkse markt. Van begin april tot eind oktober kan je elke zaterdag van 8 tot 13uur, eveneens rustig kuieren en snuisteren op de antiek, brocante en curiosa markt.

> Kolonel Dusartplein Hasselt | toerisme.hasselt.be

Weekmarkt Aken

elke dinsdag- en donderdagochtend

Talloze kraampjes met bloemen, groenten, fruit, brood en andere levensmiddelen staan op het plein en iedereen kan hier weer terecht voor alle dagelijkse benodigdheden en een gezellig praatje. Er hangt een echte familiaire sfeer die kenmerkend is voor Aken en die zowel de bezoekers als de kooplui wekelijks terug doet komen.

> Aken | aachen.de

Hasseltse Jeneverfeesten(B)

15 & 16 oktober | Hasselt

De rijkdom van het Hasselts verleden als hoofdstad van de jenever leeft verder in de hedendaagse kwaliteit van het Hasseltse 'witteke', het Jenevermuseum, confréries en culinaire hoogstandjes, en de Hasseltse Jeneverfeesten.

> Hasselt | Gratis | jeneverfeesten.be >>

Winefair (B)

28 - 30 okt

Live entertainment en muziek van topniveau, gecombineerd met kwalitatieve producten aan de standen, maken van Winefair hét wijnevent bij uitstek

> Cultureel Centrum Lanaken | winefair.be

Antiek- & brocantemarkt Tongeren (B)

Elke zondag

De grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux, met een veertigtal antiekzaken en meer dan 350 standhouders. Ontdek hier o.a. bijzondere must haves voor in de keuken: van uniek antiek servies, bijzondere kristallen glazen, speciaal zilver bestek en nog veel meer.

Tip: bezoek daarna een van de vele gezellig terrasjes of smaakvol restaurants.

> Leopoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, de Schiervelstraat, Clarissenstraat, Eburonenhal en 1ste verdieping parking Julianus in ongeren | 07.00-13.00 | Gratis | meer info >>