Route du Vin

5 locaties, 5 wijnen & 5 bites


Ontdek tijdens de La Saison Culinaire middels de Route du Vin, een unieke uitgestippelde wijn & spijs route, het Jekerkwartier. Geniet voor € 25,- p.p. aan de hand van de Route du Vin-rittenkaart bij vijf toonaangevende en sfeervolle locaties van een glas wijn (speciaal geselecteerd door Vojacek Wijnen) met een bijpassend hapje. 

 

Het is mogelijk om de route op verschillende dagen te lopen. Waar je start kan naar eigen wens en smaak worden bepaald! 
 
Wanneer: t/m 27 november, elke woensdag t/m zondag 16.00-19.00u
 
Koop je Route du Vin rittenkaart!
Voor € 25,- p.p. krijg je per locatie 1 glas wijn & bijpassend hapje.
De routekaart is verkrijgbaar bij:

  • VVV winkel - Kleine Staat 1
  • Café Lure - Grote Looiersstraat 7
  • Vojacek Wijnen - Tongerseweg 15


Wil je meer informatie? Bel: 043-3252121 of mail: info@vvvmaastricht.nl

Routes de la Bière

Routes de la Bière

De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaireeen drietal Routes de la Bière in Maastricht! Geniet aan de hand van deze speciale bierroute-rittenkaart niet alleen van de stad Maastricht, maar ook van het bier waar ‘Limburg trots op is’. Het glas wordt tijdens één van de routes bij 5 bijzondere cafés gevuld met een Brand speciaalbier naar keuze én bijpassende bite! 

 

Het is mogelijk om de route op verschillende dagen te lopen. Waar je start kan naar eigen wens en smaak worden bepaald! 
 
Wanneer:  t/m 27 november, tijdens reguliere openingstijden cafés (let op sluitingsdagen en o.v.v. beschikbaarheid)
 
Koop één van de Route de la Biere rittenkaarten!
Voor € 25,- p.p. krijg je per locatie 1 glas Brand speciaal bier & bijpassend hapje. De routekaart is verkrijgbaar bij:

  • VVV winkel - Kleine Staat 1
  • Brand Beerhoes - Spoorweglaan 4


Wil je meer informatie? Bel: 043-3252121 of mail:info@vvvmaastricht.nl

Groene Borrel

1 nov

Maandelijks organiseert de Poshoorn een Groene Borrel. Een gezellige bijeenkomst waarbij streekproducten centraal staan. Er worden allerhande lekkere hapjes geserveerd met daarbij een mooi passend (speciaal) biertje.

> De Poshoorn | poshoorn.nl

Aanschuifdiner bij Le Salonard

Ooit had Remco van Le Salonard een restaurant in Wyck. Daar at je wat de pot schafte. En wat de pot schafte, was goed. Het restaurant was dan ook geliefd. Zo mocht je bijvoorbeeld je eigen wijnen meenemen. Van het één kwam het ander. Remco besloot zijn eigen brood te bakken; ambachtelijk zuurdesem brood. En al snel was de eerste winkel geboren. De winkel verhuisde van het kleinste pandje in de Rechtstraat naar een iets groter pand.

 

Daarnaast staat Le Salonard bekend om de prachtige wijnen, heerlijke kazen, droge worstje en koekjes en taartjes. Remco besloot zich volledig op de winkels te richten. Maar dat accepteerden zijn trouwe restaurantgasten niet. Voor hij het wist zat er opeens een besloten groep bij hem in de huiskamer boven Le Salonard aan de dis. En dat meer zijn de de maandelijkse huiskamer- ofwel aanschuifiners die hij samen met Monique organiseert.

 

De diners vinden elk laatste weekend van de maand plaats bij Le Salonard in Wyck.

 

Aanschuiven? Neem dan contact op met de winkel in de Rechtstraat in Maastricht via de website of Facebook-pagina van Le Salonard

Diner: € 39,50 p.p.  Wijn: € 17,50 p.p.  

WijnSpijs Wandeling

Al wandelend langs de lekkerste gerechten en wijnen! Wandel met het eigen gezelschap van 12:00-17:00 uur langs zes culinaire hotspots, waar de deelnemers een gerechtje met bijpassende wijn ontvangen. De WijnSpijs Wandeling is een ideaal dagje uit voor Bourgondiërs, foodies en wijnliefhebbers. Deze culinaire wandeling combineert het idee van een wijnproeverij, een wandeling door een prachtige Nederlandse stad en een unieke vorm van dineren. En dat alles in 1 zondagmiddag!

 

Kwaliteit staat centraal en deelnemers zullen zich verbazen over de heerlijke gerechten en de verrassende wijnen. De WijnSpijs Culinaire Wandeling is daarmee echt een bijzondere beleving om samen met vrienden of familie te delen. De leukste en beste restaurants van Maastricht zullen hun deuren openen en de bezoekers versteld laten staan van hun kook kunsten. De deelnemende restaurants zijn: Brasserie Flo, Mes Amis, Kruisherenrestaurant, Bouchon d’en Face, Le Bon Vivant, Limburg Kookt.

 

Diverse locaties Maastricht

Telefoonnummer: 085-4018968

www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/maastricht

UP