Food Waste Soep

28 oktober

Het weekend wordt op vrijdag, tussen 10.00 en 14.00 uur, afgetrapt met het Food Waste Soup evenement op de markt. Samen met de partners: Markten Maastricht, Met Fruit Erop Uit, Les Tables en Vers op de Vrijdagmarkt zal er een vissoep en groentesoep gemaakt worden, met behulp van producten die niet verkocht zijn en normaal ‘doorgedraaid’ zouden worden. Om aandacht te leggen op het wereldwijde probleem van voedselverspilling, gemiddeld 2,5 miljard per jaar in Nederland, zal deze ongetwijfeld zeer smakelijke soep, gratis, worden uitgedeeld aan de bezoekers van de vrijdagmarkt.

Markten Maastricht

Wekelijks

Struin woensdag en vrijdag op de Markt langs de uitgestalde culinaire waren, tussen de geuren van verse groenten en fruit.

> woensdag: kleine warenmarkt 9:00-15:00u | vrijdag: grote algemene waren-, stoffen- en
vismarkt 9:00-15:00u |

www.marktenmaastricht.nl​

Schemermarkt

elke donderdag vanaf 1 september

Op de schemermarkt treft men streekproducten aan voor dagelijks gebruik. Van zuivel, hammen en worsten tot streek groenten en fruit.

Brandweerkantine 18.00 - 21.00

Streekmarkt

6, 20 november

Van 11 uur 's ochtends tot 16 uur 's middags zullen verschillende producenten van eerlijke streekproducten hun specialiteiten presenteren en verkopen. Een echte belevenis voor jong en oud, want naast het proeven en ruiken van deze delicatessen is het mogelijk de dieren van de boerderij te ‘knuffelen’.

> Beeldentuin Cadier en Keer | beeldentuinmaastricht.nl

The Spirit of Maastricht

29 oktober

Een bijzonder whiskyfestival dat voor het eerst plaatsvindt in Maastricht. Met meer dan 500 whisky’s, verhalen over whisky, masterclasses, muziek, food, lifestyle: kortom de “whisky way of living”! Kaarten zijn beschikbaar voor middagsessie en avondsessie.

> Amrath Grand Hotel de l'Empereur - Stationsstraat | 13:00-17:00 & 19:00-23:00 | € 36,- per dagdeel  thespiritofmaastricht.nl 

HOOGTEPUNT: Château Maestricht

28 t/m 30 oktober

Ontdek in het herfstseizoen de vele smaken van Maastricht & de Euregio! Vanaf eind augustus wordt wederom een bijzondere culinaire agenda online geserveerd, rijkelijk gevuld en op smaak gebracht met o.a. diverse proeverijen, culinaire workshops, unieke culinaire events, speciale wijn-spijs vertier, rondleidingen en nog veel meer!

Mosselfeest

30 oktober, Rechtstraat

Het weekend wordt afgesloten met een Mosselfestijn in de Rechtstraat, georganiseerd in
samenwerking met Lutio en Ruyters & De Koning. Er wordt een grote tafel voor zo’n 200 gasten gedekt, alwaar men tussen 12.00 – 17.00 uur mosselen met streekgebonden bieren en wijnen aan kan eten. Het Mosselfeest komt mede tot stand door samenwerking met o.a. Burgerlijk, Estafette, Met Fruit Erop Uit, Boels, Restaurant ‘O’ en de Limburgse Wijnboeren. De voorverkoop van de tickets is bij Ruyters & De Koning, Rechtstraat 49 of via de webshop: www.rudeko.com

Chapelle Culinaire

19 november

Chapelle Culinaire biedt een avondvullend culinair en cultureel programma. Thema van de avond is: "Over toevallige ontmoetingen tussen poëzie en kleinkunst. Teksten en liederen die niet echt voorbijgaan."

Erik Blocken (zang en gitaar) en Godfried Kippers (voordracht en verhalen) serveren tussen de heerlijke gerechten door gemarineerde poëzie op een bedje van zoetsappige kleine kunstige liedjes in een door kaarsen verlichte ambiance van de prachtige kapel. Er wordt een culinair 4 gangen-diner inclusief bijpassende wijnen geserveerd door Walter Pirson Catering.

Ontvangst 18.00 uur, aanvang 18.30 uur, einde 23.00 uur
Toegangsprijs € 75,- (incl. menu, wijnarrangement, programma en parkeren).
 Afname van een of meerdere tafels of uitkoop is mogelijk (max. 10 personen per tafel).

Meer informatie en reserveren: www.cellebroederskapel.nl

UP