Schemermarkt

elke donderdag vanaf 1 september

Op de schemermarkt treft men streekproducten aan voor dagelijks gebruik. Van zuivel, hammen en worsten tot streek groenten en fruit.

Brandweerkantine 18.00 - 21.00

Markten Maastricht

Wekelijks

Struin woensdag en vrijdag op de Markt langs de uitgestalde culinaire waren, tussen de geuren van verse groenten en fruit.

> woensdag: kleine warenmarkt 9:00-15:00u | vrijdag: grote algemene waren-, stoffen- en
vismarkt 9:00-15:00u |

www.marktenmaastricht.nl​

Streekmarkt

16 oktober - 6, 20 november

Van 11 uur 's ochtends tot 16 uur 's middags zullen verschillende producenten van eerlijke streekproducten hun specialiteiten presenteren en verkopen. Een echte belevenis voor jong en oud, want naast het proeven en ruiken van deze delicatessen is het mogelijk de dieren van de boerderij te ‘knuffelen’.

> Beeldentuin Cadier en Keer | beeldentuinmaastricht.nl

BBB & Folie Culinaire

10 t/m 12 oktober

BBB Maastricht smaakt dit jaar naar meer! Treed binnen in de vernieuwde wereld van BBB Maastricht. Geniet van een drankje samen met collega’s en potentiële klanten op Beverage Beach. Vind authentieke smaken in Food Forest. Ontdek innovatieve producten in Variety Valley. Exclusief voor genodigden is Folie Culinaire, hét evenement voor de internationale gastronomie. Proef, ruik, kijk en ervaar. Niet voor niets heeft BBB Maastricht zich in 62 jaar ontwikkeld tot het belangrijkste Euregionale evenement voor horecaprofessionals.

MECC | bbbmaastricht.nl

HOOGTEPUNT: Château Maestricht

28 t/m 30 oktober

Ontdek in het herfstseizoen de vele smaken van Maastricht & de Euregio! Vanaf eind augustus wordt wederom een bijzondere culinaire agenda online geserveerd, rijkelijk gevuld en op smaak gebracht met o.a. diverse proeverijen, culinaire workshops, unieke culinaire events, speciale wijn-spijs vertier, rondleidingen en nog veel meer!

The Spirit of Maastricht

29 oktober

Een bijzonder whiskyfestival dat voor het eerst plaatsvindt in Maastricht. Met meer dan 500 whisky’s, verhalen over whisky, masterclasses, muziek, food, lifestyle: kortom de “whisky way of living”! Kaarten zijn beschikbaar voor middagsessie en avondsessie.

> Amrath Grand Hotel de l'Empereur - Stationsstraat | 13:00-17:00 & 19:00-23:00 | € 36,- per dagdeel  thespiritofmaastricht.nl 

Chapelle Culinaire

19 november

Chapelle Culinaire biedt een avondvullend culinair en cultureel programma. Thema van de avond is: "Over toevallige ontmoetingen tussen poëzie en kleinkunst. Teksten en liederen die niet echt voorbijgaan."

Erik Blocken (zang en gitaar) en Godfried Kippers (voordracht en verhalen) serveren tussen de heerlijke gerechten door gemarineerde poëzie op een bedje van zoetsappige kleine kunstige liedjes in een door kaarsen verlichte ambiance van de prachtige kapel. Er wordt een culinair 4 gangen-diner inclusief bijpassende wijnen geserveerd door Walter Pirson Catering.

Ontvangst 18.00 uur, aanvang 18.30 uur, einde 23.00 uur
Toegangsprijs € 75,- (incl. menu, wijnarrangement, programma en parkeren).
 Afname van een of meerdere tafels of uitkoop is mogelijk (max. 10 personen per tafel).

Meer informatie en reserveren: www.cellebroederskapel.nl

UP