Route du Vin en Route de la Bière

Culinair seizoen van start!

Chapeau Magazine was bij de feestelijke opening van Route du Vin en Route de la Bière op de Ezelmarkt in Maastricht en maakte bijgaande reportage! De Mestreechter Brandslang presenteert tijdens La Saison Culinaire voor het eerst een heuse Route de la Bière in Maastricht! 

Geniet aan de hand van de speciale bierroute-rittenkaart niet alleen van de stad Maastricht, maar ook van het bier waar ‘Limburg trots op is’ bij vijf bijzondere cafés. Het glas wordt per locatie verschillend gevuld met een Brand speciaalbier én natuurlijk een passende bite!  Keuze uit o.a. Brand IPA, Up, Imperator, Weizen, Sylvester en Dubbelbock.

De rittenkaart is bij VVV Maastricht verkrijgbaar. De route is te bewandelen t/m 27 november, tijdens reguliere openingstijden cafés (let op sluitingsdagen en o.v.v. beschikbaarheid) Ontdek tijdens de La Saison Culinaire middels de Route du Vin, een unieke uitgestippelde wijn & spijs route, het Jekerkwartier.

Geniet voor € 25,- p.p. aan de hand van de Route du Vin-rittenkaart bij vijf toonaangevende en sfeervolle locaties van een glas wijn (speciaal geselecteerd door Vojacek Wijnen) met een bijpassend hapje.

80+ activiteiten tijdens La Saison Culinaire

Van begin september tot en met begin november zijn er in beide Limburgen weer tal van culinaire evenementen zijn die zo kenmerkend zijn voor het seizoen van de oogst en de slacht. Van de druiven voor de mooie Limburgse wijnen tot en met het wild voor de heerlijkste patés en stoofpotjes. Onder het merk La Saison Culinaire wordt alles gebundeld wat onze Limburgse gastronomie zo kenmerkend maakt: de liefde voor de eigen streekproducten en -gerechten en de passie van hen die al dit lekkers maken. 

Lees het hele artikel hier >>

Agenda La Saison Culinaire

Een greep uit de evenementen en activiteitenlijst van La Saison Culinaire. 

 

Lees het hele artikel hier >>

Pop up winkel Vin Munnen

Vin Munnen timmert de laatste jaren flink aan de weg: een versterkt team, vele evenementen en extra activiteit op social media: allemaal met de focus op beleving en kwaliteit voor de klanten. Vrijdag 30 september brengt Vin Munnen dit nog dichter naar jou toe! Dan wordt namelijk een nieuwe pop-up store geopend aan de Wycker Brugstraat 3 in het pittoreske Wyck in Maastricht. Tot aan het nieuwe jaar zal hier een huiskamergevoel gecombineerd worden met  bijzondere wijnen én zijn er verschillende activiteiten in de winkel mogelijk, zoals vergaderingen, borrels en proeverijen. Vind je wat meer wijnen lekker dan vooraf gedacht? Geen nood: de wijnen worden gewoon bij jou thuis geleverd, desnoods gekoeld als je nog dezelfde dag wilt genieten van die ene mooie wijn! Voor de laatste updates, leuke aanbiedingen en activiteiten houd je de facebook pagina in de gaten.
 

Ga naar de Facebookpagina >>

Proef het Landschap

Mobiele sap-pers en Oogstfeest 2016 in Eijsden-Margraten. 

 

Lees het hele artikel hier >>

UP