Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Doorlopend | Zuid-Limburg

Denk jij bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten, mooie producten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie wijnen van de wijngaarden in het Heuvelland, het fruit van fruittelers in Margraten en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd, smeuïge kazen of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de grote of kleine brouwerijen. VVV Zuid-Limburg heeft al het lekkers voor je op een rijtje gezet!
 

Meer info >> 

Rondleiding Bemelerhof

Benieuwd naar het ontstaan van de producten van Bemelerhof? Volg dan een rondleiding. In overleg kun je zien hoe het fruit verbouwd wordt en uiteindelijk verwerkt tot overheerlijke producten zoals de appelsap en wijn. Natuurlijk onder het genot van koffie en echte Limburgse vlaai en uiteraard kun je proeven van de producten.

Bemelerhof | alleen op afspraak | bemeler-hof.nl

Mergelarrangement

In de prachtige omgeving van Sint Geertruida biedt Familierestaurant de Koekenpan elke eerste zondag van de maand een bijzonder Mergel-arrangement. Dit arrangement bestaat uit: Een wandeling van circa 1.5 uur door het Mergelland onder leiding van IVN-landschapsgids Geert Streunding. Tijdens de wandeling krijgen deelnemers tekst en uitleg over het landschap, cultuur, flora en fauna.
Een workshop Mergelsteen-bewerking van 1 a 1.5 uur door beeldend kunstenares Marlies Overhof in haar atelier La Balance, Eindstraat 37, Sint Geertruid.


Een lunch bereid met streekproducten uit het Mergelland, geserveerd in familierestaurant De Koekenpan. 

 

Verzamelen: om 11.00 uur
Waar: Familierestaurant de Koekenpan
Dorpstraat 33
St.Geertruid 
Contact: 043-4084081 of 043-408334
www.dekoekenpan.nl

 

Hap en Stap Sittard

Maak een mooie wandeling door de bourgondische binnenstad van Sittard met een VVV-gids en geniet onderweg in drie verschillende restaurants van heerlijke gerechten. De Hap & Stap wandeling reserveer je met VVV-gids, die je graag vertelt over de stad en de restaurants die je aandoet. Je kunt kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch gerecht.

Duur: ca. 3.5 uur
Prijs: € 48,75 p.p
Contact: 043-6098500
Meer info >>

Workshop vlaai bakken

Ervaar het plezier van het zelf maken van je eigen spelt-vlaaideeg tijdens deze workshop vlaai bakken. Keuze uit het bakken van appel- of kersenvlaai + eventueel kruisbessenvlaai.

bakster.nl

Hap en Stap Stein

Stein kent diverse mooie parken en bossen met een uitgebreid netwerk aan wandel– en fietsroutes. Ontdek alles wat de gemeente Stein en de dorpskern Elsloo op cultureel en culinair te bieden hebben. Dit arrangement omvat een uitgebreide wandeling langs o.a. beelden, kerken en monumenten.

Wanneer: zaterdag & zondag   
Tijd: tussen 12.00 en 14.00 uur 
Prijs: € 8,95 p.p. incl. 3 hapjes
Prijs: € 10,95 p.p. incl. 4 hapjes 
Duur: ca 4-5 uur

3 of 4 hapjes is afhankelijk van de openingstijden.

Graag per mail of telefonisch

Contact: 043-6098500


Ga naar de website van VVV Zuid Limburg voor meer informatie over de Hap en Stap in Stein. 

Grottenbrunch

Elke zondag in okt en nov

Zowel kleine als grotere gezelschappen kunnen aanschuiven aan de Vijf Gangen Grottenbrunch, met bijzondere koude en warme specialiteiten, deels aan tafel uitgeserveerd en deels in buffetvorm.

Valkenburg | www.lacaverne.nl

Pruifke & Zuuver Zitterd

Dé manier om kennis te maken met de Limburgse en vooral Sittardse culinaire producten en gewoonten. Onder leiding van een ervaren VVV gids wandel je circa 1,5 uur door de historische binnenstad van Sittard. Tijdens het wandelen stop je bij gezellige locaties waar je kunt genieten van een hapje en een drankje uit de streek. Tijdens de wandeling hoor je alles over de Sittardse tradities, het ontstaan van de nonnevot, het krombroodje, de Limburgse vlaai en de ziepesprenger.

Duur: ca. 2 uur
Prijs: € 18,95 p.p.
Contact: 043-6098500
Meer info >>

Weekmarkt Vaals

Elke dinsdag

Lekker fruit, verse groente, heerlijke vis, kleding, muziek, er is voor iedereen iets te vinden. En goedkoop! Vroege vogels kunnen vanaf 07:00 terecht. De markt duurt tot ca. 13.00 uur.

> Vaals | shoppeninvaals.nl

Heel Holland Bakt Limburgse Vlaaien

Op verschillende zondagen worden er echte Limburgse vlaaien gebakken in MergelRijk. De bezoekers kunnen zelf een vlaai bakken en na het bezoek aan MergelRijk opeten op het terras van de Brasserie. Er is maar een beperkt aantal plekken bij de workshop. De workshop is gratis, je betaalt alleen de vlaai, in combinatie met een bezoek aan MergelRijk. Schrijf je in via de website van MergelRijk voor deze workshop.


MergelRijk BV
Daalhemerweg 31a
Valkenburg
Contact: 043-6013186
www.mergelrijk.nl

 

Streekmarkt Landgoed Heerdeberg

Iedere eerste en derde zondag van de maand, organiseert de Boeren delicatessen winkel op Landgoed Heerdeberg een steekmarkt. U kunt hier lokale producten proeven en kopen op. De streekmarkt is er in 2016 op de volgende data:

  • 18 september
  • 2 en 16 oktober
  • 6 en 20 november
  • 4 december
  • 18 december (speciale kerstmarkt) 

 

Bij slecht weer zal de markt binnen worden gehouden in de mergelgroeve. Deze mergelgroeve ligt aan de achterzijde van de beeldentuin.

 

De markt is geopend van 11:00-16.00 uur. 
De entree is vrij. 
Herberg 'bij de Paters' is geopend van 10:00 - 19:00uur 

PayerKustersweg 20, Cadier en keer 

www.beeldentuinmaastricht.nl

 

 

Gulpener Bierwandeling

VVV Zuid-Limburg heeft een Gulpener Bierwandeling ontwikkeld in Gulpen. Deze schitterende wandeling voert je door het Gulpdal langs Kasteel Neubourg, Pesaken, Reijmerstok, Euverem. Geniet tijdens de wandeling van al het moois en lekkers dat het Gulpdal je te bieden heeft. Aan het eind van de wandeling krijg je bij een plaatselijke horecaonderneming een miniproeverij en ontvang je een  leuke attentie.

Dagelijks te lopen, behalve dinsdag, Tijd: tussen 10.00 - 15.00 uur. 
Duur: 2 uur - 2,5 uur 
Prijs: 7,95 p.p. (actieprijs) 043-205006
Afstand: ca. 9km


Ga naar VVV Zuid Limburg voor meer informatie over de bierwandeling van Gulpener.

 

UP