Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Doorlopend | Zuid-Limburg

Denk jij bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten, mooie producten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie wijnen van de wijngaarden in het Heuvelland, het fruit van fruittelers in Margraten en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd, smeuïge kazen of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de grote of kleine brouwerijen. VVV Zuid-Limburg heeft al het lekkers voor je op een rijtje gezet!
 

Meer info >> 

Streekmarkt

6 november

Van 11 uur 's ochtends tot 16 uur 's middags zullen verschillende Zuid-Limburgse producenten van eerlijke streekproducten hun specialiteiten presenteren en verkopen. Een echte belevenis voor jong en oud, want naast het proeven en ruiken van deze delicatessen is het mogelijk de dieren van de boerderij te ‘knuffelen’.

> Beeldentuin Cadier en Keer | beeldentuinmaastricht.nl

Zomerwandeling Vaals

t/m 31 oktober

Om de wandelaars, ook die uit eigen regio, de mooie omgeving van Vaals eens anders te laten zien en beleven, hebben  de initiatiefnemers  Pim & Marivon van Herberg Oud-Holset  weer  gekozen voor een prachtige route met verborgen plekjes waar je als wandelaar zelf niet gauw komt. In de maanden juli en augustus sluit de wandeling goed aan bij het evenement Kunst kijken in Vaals. 

 

Route:
Herberg Oud Holset, Kasteel Vaalsbroek, Hoeve de Linde, Restaurant de Raadskelder en Hotel Kasteel Bloemendal, Vaals

 

5 locaties, 13 kilometer, 5 amuses, € 12,50 p.p., vertrek vanaf 12.00
www.vaalsamuseert.nl

Hubertusmarkt

5 november 


Op 5 november vind de Hubertusmarkt plaats, oftewel de Braderie ter ere van Sint Hubertus. Om 10.00 uur start de Hubertusmis in St. Petruskerk, waarop volgend de Paardenzegening bij de Kapelaan Pendersplein plaatsvindt.


Op het “ Met Fruit Erop Uit-plein" 
Kiebeukel eet je (op een open vuur) gebraden wild, in een echte hout oven gebakken spelt brood, ouderwets bereide stroop en nog veel meer. Bovendien kunnen kinderen echte vlaaien bakken! 

Start evenement: 10:00 uur
Eindtijdstip : 17:00 uur
Locatie: Gulpen- Wittem Rijksweg, Dorpstr., Rosstr., Kap.Pend
ersplein, Alexanderplein.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Gulpen Wittem.

 

UP