Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Doorlopend | Zuid-Limburg

Denk jij bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten, mooie producten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie wijnen van de wijngaarden in het Heuvelland, het fruit van fruittelers in Margraten en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd, smeuïge kazen of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de grote of kleine brouwerijen. VVV Zuid-Limburg heeft al het lekkers voor je op een rijtje gezet!
 

Meer info >> 

Oktoberfeest Heerlen

30 september - 2 oktober

In Heerlen vindt voor de 2e keer het Heerlens Oktoberfeest plaats. Na de succesvolle 1e editie zal het feestpaviljoen, geheel in Duits/Beierse stijl aangekleed worden.

> Pancratiusplein | oktoberfeestheerlen.nl

Bock au Vin

Bock au Vin- 8 & 9 oktober

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt Bock au Vin plaats in de Geulpoort en Grendelpoort. Deze wijnproeverij duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur op beide dagen.

De wijnproeverij is mede mogelijk gemaakt door Bisschopswijn en Mario Tertschnig. De wijnen worden mede mogelijk gemaakt door de vijf onderstaande wijndomeinen:

  • Hoeve Nekum – www.hoevenekum.nl
  • Wijndomein De Planck www.wijndomeindeplank.nl
  • Landgoed Overst – www.overst.nl 
  • Wijndomein de Wijngaardsberg – www.dewijngaardsberg.nl
  • Wijngoed Thorn – www.wijngoed-thorn.nl  

Klik hier voor meer info. 

 

Hubertusmarkt

5 november 


Op 5 november vind de Hubertusmarkt plaats, oftewel de Braderie ter ere van Sint Hubertus. Om 10.00 uur start de Hubertusmis in St. Petruskerk, waarop volgend de Paardenzegening bij de Kapelaan Pendersplein plaatsvindt.


Op het “ Met Fruit Erop Uit-plein" 
Kiebeukel eet je (op een open vuur) gebraden wild, in een echte hout oven gebakken spelt brood, ouderwets bereide stroop en nog veel meer. Bovendien kunnen kinderen echte vlaaien bakken! 

Start evenement: 10:00 uur
Eindtijdstip : 17:00 uur
Locatie: Gulpen- Wittem Rijksweg, Dorpstr., Rosstr., Kap.Pend
ersplein, Alexanderplein.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Gulpen Wittem.

 

Zomerwandeling Vaals

Vanaf 1 mei tot 31 oktober gaat er weer een nieuwe zomerwandeling van Vaals Amuseert van start. Om de wandelaars, ook die uit eigen regio, de mooie omgeving van Vaals eens anders te laten zien en beleven, hebben  de initiatiefnemers  Pim & Marivon van Herberg Oud-Holset  weer  gekozen voor een prachtige route met verborgen plekjes waar je als wandelaar zelf niet gauw komt. In de maanden juli en augustus sluit de wandeling goed aan bij het evenement Kunst kijken in Vaals. 

 

Route:
Herberg Oud Holset, Kasteel Vaalsbroek, Hoeve de Linde, Restaurant de Raadskelder en Hotel Kasteel Bloemendal, Vaals

 

5 locaties, 13 kilometer, 5 amuses, € 12,50 p.p., vertrek vanaf 12.00
www.vaalsamuseert.nl

Oktoberfeest Sittard

21 t/m 26 oktober

Tijdens het grootste najaar feest van het Zuiden kunnen de bezoekers van diverse optredens in de sfeervolle paviljoens en de kermis genieten! Uiteraard zijn er diverse gelegenheden om de inwendige mens te versterken!

> Sittard | oktoberfeestsittard.nl

UP