De Sittardse Brandslang

In Sittard ligt een hele 'slinger' van cafés die Brandbier schenken. Samen vormen zij de Sittardse Brandslang en bieden ze een leuk arrangement om verschillende bieren te proeven en van de stad te genieten. (Café Dsaesj, Kaffee de Kup, De Limbourg, Schtad Zitterd en ’t Sjterfhoes).
sittardsebrandslang.nl

Brand Bierbrouwerij

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland (sinds 1340).

Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, Ruik en Beleef hoe Brand nog elke dag met passie en liefde voor het vak gebrouwen wordt en leer alles over het brouwproces. Je eindigt in het ruim 70 jaar oude proeflokaal “t Kelderke”, waar je zelf kunt proeven hoe de bijzondere bieren van Brand smaken.

 

 • Ontvangst met koffie en vlaai
 • Bedrijfsfilm Brand
 • Rondleiding Museum
 • Rondleiding Brouwerij
 • Proeven van Brand's bieren in het Kelderke
 • Brand geschenk

Wanneer: het hele jaar mogelijk
Duur: 2 uur
Prijs: € 15,- p.p.
Contact: 043-6098500
www.brand.nl

Aanvang: ma. t/m vr. om 10.00, 13.00 en 15.00 uur (op za. aangepaste rondleiding bij min. deelname van 20 pers. om 13.00 uur) 

Brouwerij de Fontein

Brouwerij De Fontein is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij met een sfeervol proeflokaal en terras. Zo kunt u in een landelijke omgeving genieten van alle huisgemaakte producten die de brouwerij te bieden heeft zoals: speciaal bieren, likeuren, vlaai, appelsap en bostelbrood. In de zomer kan dat op het weidse terras, in de winter lekker bij de kachel. De omgeving kent vele mooie fiets en wandelroutes en is kindvriendelijk. 

Rondleidingen geschieden enkel op afspraak.


Ondergenhousweg 15
Stein
Contact: 046-4262858

 

Lekker Leeuw Bier Tocht

Bierbrouwerij De Leeuw BV en VVV Zuid-Limburg hebben een wandeling ontwikkeld in en rondom het centrum van Valkenburg. De wandeling combineert het wandelen in het gezellige centrum van Valkenburg met het proeven van LEEUW Bieren in geselecteerde horecazaken.

Duur van activiteit: 3 uur 
€ 13,20 p.p. 
Contact: 043-6098500


Bekijk hier alle informatie rondom Lekker Leeuw Bier Tocht >> 

Gulpener Bierbrouwerij

Gulpener brouwt maar liefst 16 heerlijke speciaal bieren. Daar wilt u niet alleen naar kijken, u wilt ze ruiken en proeven. Tijdens deze excursie ontdekt u Gulpener, haar visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het bierbrouwproces en natuurlijk de heerlijke Gulpener speciaal bieren. Tijdens de bierproeverij zal de biersommelier u alles uitleggen over de smaak van de bieren.

 

Inhoud: 

 • Ontvangst met koffie, thee en Kollenberger Spelt Vlaai
 • Dynamische presentatie over de “De Vrije Brouwer”
 • Rondleiding door de Gulpener Bierbrouwerij
 • Proeven van vers ongefilterd bier
 • Bierquiz proeverij van 3 verschillende bieren
 • Gulpener Speltbroodje
 • Proeven van een speciaalbier na afloop van de proeverij
 • Gelegenheid tot het kopen van Gulpener artikelen
 • Magazine Puurzaam t.w.v. 5,95

 

Dagen: Maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag uitsluitend op reservering 
Tijdstippen: 09.00, 12.30 en 16.00 uur 
Duur: 2.5 uur
Prijs: €18,50 p.p.
Contact: 043-2050066

Rijksweg 20
Gulpen 
www.gulpenerbrouwlokaal.nl/reserveren

Het Heerlijke Zuiden

Het Heerlijke Zuiden is het adres voor een luxe picknick vol met eerlijke en heerlijke streekproducten op de mooiste plaatsjes in Zuid-Limburg.
Luxe picknick in de wijngaard met geweldig uitzicht over het Zuid-Limburgse Heuvelland. Uw picknickmand staat klaar en zal gevuld zijn met diverse soorten broodjes en stokbrood, ambachtelijk vlees, kaas, salade, ambachtelijke confituren en pure vruchtensappen. Handgemaakte stroop uit de regio, water, koffie en thee.
Ervaar deze beleving die de natuur te bieden heeft.

 

Minimaal aantal deelnemers  : 4 personen
Prijs: €21,50 p.p.
Adres: Hoogstraat 1, Eijsden
Contact: 06-47071694


www.hetheerlijkezuiden.nl 

Boscafé 't Hijgend Hert

Bij Boscafé 't Hijgend Hert in Vijlen schenken ze Hertenbier. Dit bier is speciaal voor hen gebrouwen en smaakt heerlijk na een lekkere wandeling.

 

Harles 23
Vijlen 
Contact: 043-3062499
www.boscafe.nl

Alfa Bierbrouwerij

Ontdek de bron en maak kennis met de gulle smaak van het natuurzuivere ALFA bier tijdens een rondleiding en proeverij met hartige hapjes in de familiebrouwerij in het Zuid-Limburgse Thull.
In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is één van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij, die nog altijd in handen is van de familie Meens, staat inmiddels de 4e generatie van de familie Meens aan het roer.

 

Thull 15-19
Schinnen
Contact: 046-4432888
www.alfabier.nl

De Beerkompanie

De Beerkompanie brouwt in de eigen Stadsbrouwerij in Heerlen iedere 6 weken een eigen speciaal bier. Zij hebben altijd 2 specialiseren op de tap. Daarnaast schenken zij de diverse specialiteiten van ALFA.

 

Pancratiusplein 46
Heerlen 
Contact: 045-5711877
www.beerkompanie.nl

Stichting Brouwboerderij

Bierproeverij op locatie verzorgt door Stichting Brouwboerderij. Ervaar in eigen omgeving waar het bij een echte bierproeverij op aankomt. Samen met een gediplomeerde zytholoog gaat men bier bekijken, ruiken, proeven en beoordelen. 
Genietend van verrassende biersmaken, maakt men, samen met vrienden of familie, op een luchtige manier kennis met de vele wetenswaardigheden uit de wondere wereld van het bier.

 

Groenstraat 16
Munstergeleen 
Contact: 06-36182785
www.brouwboerderij.nl

UP