Wijn in Zuid-Limburg

 

 

Wijngaard Le Coq Frisé

In het fraaie Epense landschap, ligt tussen alle mooie wandelroutes, Wijngaard Le Coq Frisé. In het fraaie Epense landschap ligt sinds 2005 Domein Le Coq Frisé. Met hart en ziel wordt aan de productie van prachtige Limburgse wijnen gewerkt. De eigenaren van Domein Le Coq Frisé voelen zich daardoor bevoorrecht en willen dat graag met anderen delen.

 

Tevens behoren rondleidingen inclusief een hapje en glaasje wijn tot de mogelijkheden. Rondleidingen van juni t/m september, uitsluitend na telefonische afspraak. Kosten €13,50 per persoon.

 

Rott 21
Vijlen
Contact: 043-4552027
www.lecoqfrise.nl

Domein Steenberg

Wijngaard Raarberg

Domaine Scorpion

Domein de Wijngaardsberg

Wijngoed Fromberg

Wijngoed Fromberg in Ubachsberg. Te midden van het bronsgroen eikenhout en het vakwerk ligt nabij het dorpje Ubachsberg, de Fromberg, met op de zuidelijke helling de 2,5 hectare grote wijngaard bestaand uit kalksteen houdende grond van de familie Somers-Wiertz. Dit Wijngoed behoort tot de pioniers van Nederland. Je kunt er proeven en ook wijn & allerlei aanverwante producten kopen.

 

Hunsstraat 42a 
Ubachsberg

Contact: 045-575 4461

www.fromberg.nl

Wijndomein de Planck

Wijndomein De Planck in Slenken is een van de jongste wijnbedrijven in Zuid-Limburg. Hier wordt op innovatieve en professionele werkwijze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijn gemaakt. Wijndomein De Planck biedt wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard en wijnkelder.

 

De Planckweg 25
Slenaken
Contact: 06-102 03 994

www.wijndomeindeplanck.nl

Wijndomein St. Martinus

In het schitterende heuvellandschap van Zuid-Limburg in het bergdorpje Vijlen vlakbij het drielandenpunt van Vaals liggen de natuurlijk duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus (11 ha.), de oudste rode wijngaard van Nederland. 

 

Gulpenerweg 2
Epen

www.wijnkenniscentrum.nl

Wijngaard de Deelgaarderberg

De witte wijnen die in Wijngaard de Deelgaarderberg geproduceerd worden zijn speciaal geselecteerd om te worden genuttigd bij een aspergemaaltijd. Maar uiteraard kunnen deze wijnen ook op andere momenten gedronken worden.

 


Excursies inclusief een proeverij kunnen uitsluitend via de website of telefonisch worden geboekt op vrijdag, zaterdag en zondag. Er worden groepen ontvangen van 5 - 15 personen. De kosten bedragen € 10,- p.p. Hiervoor krijgt u een rondleiding in de wijngaard, de wijnkelder en een proeverij van de wijnen. 

 

Diergaardestraat West 4
Maria Hoop

Contact: 043-4512241

Website Deelgaarderberg

 

Wittemer Wijngaard Wahlwiller

Tussen de heuvels langs de Zinselbeek bij Wahlwiller ligt nog een stukje aards paradijs. Tintelend frisse wijnen vinden hier hun oorsprong. In de periode april - oktober worden rondleidingen gehouden in en om de wijngaarden. Inclusief proeven van wijn en andere streekproducten duren deze excursies ongeveer twee uur. 

 

Einderstraat 9
Wahlwiller
​Contact: 043-4512241

 

www.wijngoedwahlwiller.nl

Landgoed Overst Voerendaal

Chateau Gilbert

UP