Schuif aan de bar bij....

Hier vind je een overzicht van de deelnemende cafés en wijnbars van de afgelopen editie. Deze cafés serveren voor € 5,55 p.p. een Maastrichtse 'Borrel & Bite' . Élk Maastricht aan de Bar concept levert ook een symbolische bijdrage van 55 eurocent op voor het goede doel Stichting Stille Armen.

Vanaf begin januari vind je hier een up-to-date overzicht.

In de Karkol

Het is even zoeken naar dit ”slakkenhuisje” in het hart van het mooie Stokstraatkwartier, maar de gasten die dit 37 m2 kleine kroegje bezoeken vinden dit meer dan de moeite waard. Reeds in 1700 bestond er een ”In den Carcol” hetgeen zoveel als wijngaardslak betekent. De eigenaar schrijft echter nog steeds geschiedenis door er naast zijn ruime glimlach ook een voortreffelijk glas bier en (inter)nationaal vermaarde saté en uiensoep te serveren. Met recht dan ook in 2011 uitgeroepen tot meest gastvrij horecabedrijf van Nederland.
 

Stokstraat 5 / www.indekarkol.nl

Via Mucca

Het verhaal gaat dat de eigenaren van Via Mucca, Steffi en Dino, de keuken thuis altijd vol hadden zitten met borrelende vrienden. Aanleiding om de keuken om te bouwen tot een enoteca, ofwel wijnbar, in de sfeervolle en hippe Koestraat. Proef hier wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

> Koestraat 17A / www.viamucca.nl

Restaurant | Bar Derlon

Onze Lieve Vrouweplein 6 / www.derlon.com 

Cafe Tribunal

Café Tribunal is één van de meest unieke café´s aan de eerste stadswal in het quartier latin van Maastricht. Een plek voor jong en oud om neer te strijken en zich direct thuis te voelen in een ongedwongen omgeving. Café Tribunal laat haar stamgasten, levensgenieters en passanten dagelijks van vroeg tot laat genieten van de echte Maastrichtse gezelligheid.
 

Tongersestraat 1 / www.detribunal.nl

Winebar Rouge & Blanc

In het koor van de voormalige kerk is op een unieke wijze een wijnbar met een bovengrondse wijnkelder gerealiseerd. Vele flessen liggen te rusten in de schitterende glazen wijnkelder. De rode banken nodigen je meer dan uit om even te gaan zitten voor een goed glas wijn in deze hemelse omgeving.

Kruisherengang 19-23 / www.chateauhotels.nl

Café Forum

Vanaf 10.00 uur ‘s morgens tot laat in de avond kun je binnen of buiten op hun sfeervolle terras genieten van een heerlijk speciaalbiertje, diverse koffiesoorten of een voortreffelijk glas wijn. Het ongedwongen en sfeervolle karakter van Café Forum biedt plaats aan jong en oud met veel aandacht voor kwalitatief goede live muziek!

Sint Pieterstraat 4 / www.cafeforum.eu

En daarna... aan tafel!

  1. Maastricht aan Tafel

    Geniet na een aperitiefje nog verder van gastronomisch Maastricht! Lees meer

Restaurant bar Derlon

Basilica Maastricht

Dé plek waar je als bierliefhebber je hart kunt ophalen met 11 bieren op de tap en meer dan 50 bieren uit fles. Onze biersommeliers vragen je de oren van het hoofd vooraleer ze je adviseren. Krijg je honger, dan blijf je lekker eten. En in het weekend kun je tot in de late uurtjes dansen op de tonen van bekende DJ’s.

Vrijthof 15a / www.basilicamaastricht.nl

De Gouverneur

Het eerste retro Belgisch speciaalbieren-café met een knipoog naar vroeger, gelegen aan de Markt. Met een assortiment van 250 uiteenlopende Belgische speciaalbieren en een gastronomische keuken met verse streekproducten. Geniet hier o.a. van heerlijke “hoppas” (kleine gerechtjes) met jouw favoriete speciaalbier in een ongedwongen sfeer!

Boschstraat 105a / www.degouverneurmaastricht.nl

In den Ouden Vogelstruys

Een van de oudste café's in Maastricht. Een hoeskamer waar gezelligheid, gastvrijheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Het hoeskamer-gevoel wordt mede versterkt door de heerlijke huisgemaakte soepen, zoals zoermoossop, sop vaan Sint Pieter en kelleversop; de gezellige muziek en de gastvrije instelling.

Vrijthof 15 / www.vogelstruys.nl

UP