Maastricht Boekenstad

Ten dienste van de literatuur hebben boekhandels, antiquariaten en bibliotheek het samenwerkingsverband Maastricht Boekenstad gesticht. Het doel is literatuur in de meest brede zin van het woord onder de aandacht te brengen bij een groot publiek in Maastricht en omgeving. Een ander doel is om door de samenwerking het cultureel/literair klimaat in Maastricht te bevorderen en te verstevigen.

boekenkast

Maand van de Poëzie 2017

tot 2 februari: Poëzieparcours

Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ kun je tot 2 februari een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels. Boekenlegger met route is gratis verkrijgbaar bij de klantenservice Centre Céramique en bij de andere deelnemers: Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wieck, Stijl Wyck, Galerie Amarna, Darq: an amazing chocolate & coffee experience, Drukkunstmuseum, De Boekenwurm, Alley Cat bikes & coffee, Gezondheidswinkel Balsemien, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune, Bloemsierkunst Baccara, Kunstlokaal Maastricht/Galerie Dis, Universiteitsbibliotheek.
 

22 jan (14.00 - 16.30u): Workshop poëzie

In de maand van de poëzie een workshop gedichten maken, daar kun je bijna niet onder uit. Maar… hoe schrijf je eigenlijk een gedicht, kan iedereen het, wat is het verschil tussen een vrij vers en een gebonden vers, moet het altijd rijmen en waar kan een gedicht over gaan? Deze praktische workshop, gegeven door Marjanne Jeurissen, licht een tipje van de sluier op. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.
 

26 januari (13.30-16.15u): Gedichtendag

Op de Gedichtendag kun je onder deskundige leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Zij voert je langs 16 etalages, vol met moderne Limburgse poëzie, in winters Maastricht met enkele stops onderweg. Deelname: € 5,-  incl. tekst van de gedichten. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.


29 januari (11.00-12.45u): Poëzie aan de Maas

Met het thema humor komt er aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie. Humor is in Deelders poëzie in ieder geval geen curiosum. Daarom is Jules Deelder, schrijver van het Poëziegeschenk 2017, de hoofdgast bij de afsluiting van Maand van de Poëzie. Aan deze muzikale en literaire bijeenkomst leveren ook jonge talenten en lokale dichters hun bijdrage. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Michelle & Friends, een easy-listening band uit Maastricht. Dit alles staat onder leiding van dichter Daan Doesborgh, hij zal de gasten voorstellen en kort interviewen. Toegang: € 10,-, voor leden bibliotheek € 7,50 (inclusief koffie). Reserveren: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600

 1. Literaire wandeling

  Download hier de literaire wandeling door de stad. Lees meer
 1. Download de flyer

  In deze flyer een wandeling en een overzicht van literaire evenementen. Lees meer
 1. Cursussen

  Inspirerende cursussen voor schrijvers in spe en voor lezers die verdieping zoeken. Lees meer
 1. Deelnemers en partners

  Boekenverkopers, antiquariaten, literaire vereniging bundelen hun krachten. Lees meer
boekhandel dominicanen

Literaire Wandelingen - Jet van Aalst (VLAM)

Contact

Secretariaat Maastricht Boekenstad

Pia Spaan
p/a Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
tel. 046-4373379/06-83218095

Voor meer informatie of voor het aanleveren van activiteiten:
info@maastrichtboekenstad.nl

Activiteitenkalender

UP