RTV Maastricht

RTV Maastricht is dé radiozender van Maastricht. Een gevarieerd programma met actuele onderwerpen over Maastrich en de omgeving op het gebied van kunst, cultuur, politiek, sport en amusement. Laat je inspireren om Maastricht te ontdekken en maak kennis met gasten aan tafel, afgewisseld met live muziek en easy listening tunes.

Midweekend Special

• Woon een live uitzending bij. Iedere dinsdag en donderdag van 11:00 tot 13:00 uur bij Centre Céramique.

Galerie Post + García

Galerie voor internationale hedendaagse kunst, die op drie locaties exposities organiseert. Geeft je graag een passend en professioneel kunstadvies!​

Midweekend Special

• Een rondleiding langs de verschillende exposities op de drie locaties in Wyck en Céramique. Er wordt verteld over de kunstenaars en de technieken. Eventuele aankopen worden geleverd bij je hotel of B&B!

Reserveren is niet vereist. Deze aanbieding is geldig op woensdag en donderdag!

Website Galerie Post + García

Maastricht Underground

Grotten Noord, St. Pieter, Maastricht underground

Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te beleven is in Fort St Pieter, de Grotten en de Kazematten. Beleef Maastricht Underground en stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet of laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt.

Midweekend Special

• Ontvang bij aankoop van 2 tickets Fort / Grotten Noord gratis een uitgebreide wandelkaart om de St Pieterberg op eigen houtje te verkennen. Perfect als aanvulling op je rondleiding in Maastricht Underground om het dagje St. Pietersberg compleet te maken!

Reserveren is niet nodig. Deze aanbieding is geldig van maandag tot en met donderdag!

Maas & Markt Experience Tour

Elke woensdag kun je om 10:30 uur deelnemen aan een verrassende rondleiding door Mosae Forum. Ontdek de historie, het ontstaan en de ontwikkelingen tot op de dag van vandaag. De lokale gids neemt je mee in de gewelvenkelders en laat je Mosae Forum op een geheel andere manier zien!

• Ontvangst bij de 50/50 Store met een kopje koffie of thee
  • Rondleiding door Mosae Forum
  • Klein proeverijtje met Limburgse hapjes bij Saveurs

Duur: 1,5 tot 2 uur
Wanneer: Elke woensdag om 10:30 uur
Prijs: € 5,- per persoon, te betalen bij aanvang. Deze rondleiding is gratis voor Maastricht Midweekend gasten (Op vertoon van hun privilegepas)

Meld je aan!

Museum aan het Vrijthof

Dit museum, gelegen aan het prachtige Vrijthof, organiseert 3 à 4 keer per jaar een wisseltentoonstelling met verschillende thema's en disciplines.

Midweekend Special

• Op vertoon van een geldig toegangsbewijs wordt er een gratis rondleiding langs de verschillende tentoonstellingen die het museum te bieden heeft gegeven. De wisseltentoonstellingen, die drie à vier keer worden georganiseerd, bestaan uit verschillende thema's en disciplines. Sculpturen, installaties, schilderijen, maar ook entertainment en pop cultuur komen aan bod.

Boek hier!

Deze aanbieding is, na reservering, enkel geldig op woensdag!

Website Museum aan het Vrijthof

Free Local City Tour

Maastricht trakteert!

Heb je jouw Maastricht Midweekend geboekt en wil je de stad verkennen? Midweekenders kunnen vanaf 2 januari 2017 op maandag, dinsdag en woensdag om 12.30 uur gratis mee met een tour door de stad, verzorgd door een local city guide! Geen rondje om de kerk, maar een ontdekkingstocht langs de mooiste verscholen plekjes, authentieke adresjes, innovatieve hoogstandjes en highlights die je gewoon niet mag missen.

Boek hier!

Reserveren is verplicht. Elke tour is Nederlands- en Engelstalig. Gratis te reserveren t/m 30 april. Niet geldig tijdens vakantiedagen: 26 februari, 16+17 april, 24 t/m 28 april.

philharmonie zuidnederland

Een waardevol en flexibel symfonieorkest dat inmiddels geroemd wordt voor de kwaliteit, het hechte samenspel en enthousiasme. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau.

Midweekend Special

• Een 'kijkje in de keuken' voor de echte muziek- en cultuurliefhebber. Rondleiding door het Theater aan het Vrijthof, de repetitieruimte en de kantoren. Met na afloop een heerlijk kopje koffie en echte Limburgse vlaai!

Telefonisch reserveren is vereist via 088 1660725. Deze aanbieding is geldig van zondag tot en met donderdag!

Website philharmonie zuidnederland

Stichting Cellebroederskapel

Stichting Cellebroederskapel is een vrijwilligersorganisatie, die de middeleeuwse Cellebroederskapel beheert en verhuurt, maar ook zelf activiteiten organiseert zoals de maandelijkse zondagmiddagconcerten. Individuele of groepsbezichtiging is alleen op afspraak mogelijk met uitzondering van woensdagmiddag 15.00 uur. Een bezoek duurt circa 45 minuten en omvat ontvangst met koffie, een korte presentatie en bezichtiging van de kapel.

Midweekend Special

• Iedere woensdag om 15.00 uur zonder afspraak individueel of met groep voor € 5,- p.p.
  • Op een andere dag of tijdstip op afspraak met een groep (€ 5,- p.p. met een minimum van € 50,-).
  • Tweede kop koffie gratis en boekje over de geschiedenis van de kapel van € 8,- voor € 5,-.

Boek hier!

Reserveren is vereist behalve voor de rondleiding op woensdagen om 15:00 uur. Uitbreiding van een groepsrondleiding op afspraak met vlaai, lunch, lezing en/of orgelconcert is mogelijk.

Website Cellebroederskapel