Creëer zelf je Maastricht vlaai!

Zowel bij VVV Maastricht (Kleine Staat 1) als bij de 5 ambachtelijke bakkers kun je de speciale Maastricht vlaai-doos en het vlaaiboekje kopen met daarin 2 routes. Een korte (1,5 uur) en een lange (2,5 uur) variant voeren je langs de mooiste straatjes, langs historische iconen en verrassende plekken. In deze routes kun je op de aangegeven locaties een 1/5 vlaaipunt kopen en zo je eigen Maastricht vlaai samenstellen.

Let op: Beschikbaar van dinsdag t/m zondag! Op zondag is bakkerij Souren gesloten, maar dan kun je uiteraard een extra puntje van een andere favoriete vlaai kiezen.

 

Waar kun je jouw puntjes scoren?

 

Kersenvlaai 'Kers op de vlaai' van Tom Dumoulin

  • 1/5 punt € 3,50
  • Verkrijgbaar bij De Bisschopsmolen*, Stenenbrug 3 (di t/m zo).

Rijstevlaai 'Volle rijstevlaai' van Cécile Narinx

  • 1/5 punt € 3,50
  • Verkrijgbaar (enkel om mee te nemen) bij Grand Café Maastricht Soiron*, Vrijthof 18 (di t/m zo) & bij Bakkerij Hermans, Zakstraat 9 (di t/m zo).

Kruisbessenschuim vlaai 'Kroonsele mèt sjoem' van André Rieu

  • 1/5 punt € 3,80
  • Verkrijgbaar (enkel om mee te nemen) bij ’t Piepenhoes*, Maastrichter Brugstraat 2 (ma t/m zo) & bij Patisserie Peter Lemmens, Glacisweg 30h (ma t/m zo).

Appelvlaai 'Appeltje voor de dorst' van Fabrizio

  • 1/5 punt € 3,45
  • Verkrijgbaar bij Bakkerij Souren, Vijfharingenstraat 14 (ma t/m za).

Zwarte pruimenvlaai 'Les Prunes Noires' van Burgemeester Penn-te Strake 

  • 1/5 punt € 3,50
  • Verkrijgbaar bij Patisserie Royale, Wycker Brugstraat 13 (ma t/m zo).

* Bij De Bisschopsmolen, ’t Piepenhoes en Grand Café Maastricht Soiron kan de 1/5 vlaaipunt voor deze prijs enkel worden afgehaald. Uiteraard kun je  hier ook plaatsnemen en gebruik maken van alle faciliteiten, dan gelden de reguliere horecatarieven.

De Maastricht Vlaai

© Maastricht Vlaai is een concept van Maastricht Marketing en ontwikkeld in samenwerking met fooddesigner Annelies Hermsen. Annelies Hermsen leerde als ‘dochter van’ (Toine Hermsen), al van jongs af aan de fijne kneepjes van het horeca-vak. Na haar opleiding aan de Design Academy combineert zij wat ze van thuis uit heeft meegekregen met dat wat ze leerde als vormgever. In haar eigen ontwerpstudio creëert ze creatieve culinaire concepten voor de horeca en voedingsmiddelenindustrie en staat ze aan de basis van de ontwikkeling van smakelijke innovaties.

vlaaidoos1
download(1)
UP