Welkom, Willkommen, Bienvenue! Maastricht ligt in het hart van Europa. Daar waar culturen, talen en smaken samenkomen en lokale bewoners, toeristen en levensgenieters elkaar ontmoeten.

Het hart van Europa

De Euregio Maas-Rijn staat bekend als een veelzijdige, gastvrije en culinair uitzonderlijk smaakvolle regio. En met steden als Valkenburg aan de Geul, Hasselt, Luik en Aken binnen handbereik, worden echte stedentrippers op hun wenken bediend: op nog geen 30 kilometer reis je hier door Europa! Actief inspannen en ontspannen, daarvoor zit je in Zuid Limburg ook helemaal goed. Uitdagend mountainbiken en dan uitpuffen op een mooi terras, 18 holes lopen en aansluitend stijlvol dineren, snowboarden en je spieren laten rusten in een thermaal bad of ‘gewoon’ een prachtige wandeling maken door het bijzondere Zuid Limburgse Heuvellandschap. Welke combinatie je ook kiest, je voelt je heerlijk voldaan.

euregio-plattegrond

RivierPark Maasvallei…… grensverleggend!

Tussen Maastricht en Maasgouw wordt sinds 2008 gewerkt aan het grootste rivierproject in uitvoering in Nederland. Het project zorgt voor beduidend meer bescherming tegen hoogwater langs de (grens)Maas en levert een nieuw (toeristisch recreatief) natuurgebied op genaamd RivierPark Maasvallei. 

 

Meer informatie

Ontdek de Euregio

 1. Vakantie in het hart van Europa

  Drie landen vier regio's, 4 keer meer genieten! Lees meer
 2. Aachen

  Ontdek de sfeervolle stad Aken met als pronkstuk de Dom van Aken, die al 1200 jaar boven de daken van de stad uittorent. Lees meer
 3. Liège

  Ontdek Liège en alles wat deze stad te bieden heeft! Lees meer
 4. Tongeren

  Bezoek de oudste stad van België. Lees meer
 5. Lanaken

  Op amper 5 km van Maastricht ligt Lanaken in het hart van vier regio's: Maasland, Haspengouw, Kempen en Mergelland. Lees meer
 6. Hasselt

  Of je nu een shopper bent, van cultuur houdt of een echte lekkerbek bent. In Hasselt is er voor elk wat wils! Lees meer
UP