Shopwalhalla in sfeervolle binnenstad

‘Shop till you drop’. Dat motto gaat voor de binnenstad van Maastricht wel op. Maastricht staat bekend als winkelstad en aan een kloppend winkelhart ontbreekt het niet. Het gebied tussen de Sint Servaasbrug, de Markt en het Vrijthof staat namelijk garant voor een bijzonder gevarieerd winkelaanbod. 

 

Of je nu van grote bekende namen en merken houdt of liever gaat voor de kleinere fijne boetiek. En of je nu heel efficiënt een complete nieuwe garderobe bij elkaar shopt onder één dak bij een luxe warenhuis of overdekt winkelcentrum of liever de hele dag rondslentert op zoek naar dat ene perfecte item. 

Mosae Forum

In winkelcentrum Mosae Forum treft u tientallen verschillende modehuizen, winkels en speciaalzaken aan. Van sportkleding tot traiteur en van supermarkt tot restaurant. Wat ze allemaal gemeen hebben is de speciale sfeer van Mosae Forum. Mondain en toch gezellig, zowel op de begane grond als in de eeuwenoude gewelvenkelders. 

 

Meer informatie

Het Vrijthof

Er wordt weleens geroepen dat het ‘t mooiste plein van Nederland is. Zou dat komen omdat, wanneer je midden op het Vrijthof staat en om je heen kijkt, je haast vergeet dat je in Nederland bent?

 

Misschien ook wel omdat dit het culturele hart van de stad is. De plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Maar ook de plek die haast wekelijks van gedaante verwisselt en zich naadloos aanpast aan ieder (cultureel) seizoen en evenement. En de plek waar het een bonte verzameling aan kleuren en klanken is tijdens carnaval, die het prachtige decor vormt tijdens de thuisconcerten van AndréRieu en Maastricht en omgeving samenbrengt om te proeven en genieten tijdens het jaarlijkse ‘Preuvenemint’.

Entre Deux

Entre Deux, letterlijk ‘tussen twee’. Gelegen tussen Vrijthof en Markt ligt winkelcentrum Entre Deux. Een uitgelezen aanbod van onder andere mode, beauty & health, woon- en kookaccessoires, food & drinks, sportswear en speelgoed onder één dak. Plus een unieke boekenwinkel in de Dominicanenkerk. In 2008 uitgeroepen tot Beste winkelcentrum van Europa. En terecht want de uitgekiende architectuur, geraffineerde niveauverschillen en prachtige details maken dit winkelcentrum bijzonder aangenaam om in te shoppen. 

 

Meer informatie

De Markt

De Markt is het boeiende hart van Maastricht, verlicht door de brandende vlam van Minckeleers, in lijn met de hedendaagse architectuur van het Stadskantoor en bekroond door het prachtige 17e eeuwse Stadhuis. Vind hier de sfeer die past bij een stadskern: van een gezellige weekmarkt tot de zakelijke drukte. 

 

​Meer informatie

Free WIFI Maastricht: Vrijthof, Markt, OLV-Plein, Amorsplein, Stationsplein & Health Campus

free wifi
binnenstad-plattegrond
UP