plattegrond(1)

1. Dierenpark Maastricht

Het Dierenpark Maastricht is onderdeel van het stadspark van Maastricht en ligt aan de achterzijde van de Tapijn-kazerne. Het bestaat al bijna honderd jaar en er wonen ezels, damherten, dwerggeiten, schapen en pauwen. Daarnaast is er een vogelkooi met prachtige vogels.

 

Het dierenpark is niet alleen een toeristische trekpleister, maar heeft ook een educatieve functie voor de inwoners van Maastricht. Ouders laten generatie na generatie hun kinderen de dieren zien en ook scholen brengen regelmatig een bezoek aan het dierenpark. Het dierenpark is dag en nacht toegankelijk. 

 

Meer informatie

3. Het Werkgebouw

In loods W van de Tapijnkazerne zit Het Werkgebouw. Het Werkgebouw is een nieuw initiatief en biedt een podium en platform aan 10 lokale, zelfstandige vak- en ambachtslieden met verschillende disciplines zoals modeontwerp, meubel- en productvormgeving, grafische vormgeving, glas in lood en architectuur.

 

De werkplaatsen zijn transparant en open, ook voor publiek. Naast de werkplaatsen is er een gezamenlijke toonzaal waar de producten die in de werkplaatsen gemaakt worden te zien zijn en waar je de makers kan ontmoeten.

 

Meer informatie

2. De Tapijntuin

In de openbare ruimte is een biologische stadstuin aangelegd; de Tapijntuin. Op de vruchtbare grond aan de Jeker zijn (in de seizoenen) heerlijke (vergeten) groente, kruiden en eetbare bloemen, te vinden en te proeven. Iedereen kan binnenlopen om te kijken, voelen, ruiken en te proeven.

 

Er is een proeflokaal waar de biologische groente en fruit kan worden verwerkt tot de meest heerlijke gerechten. Met de Tapijntuinbus groeit de tuin ook buíten haar borders. De bus is een unieke plek om in te vergaderen, te brainstormen en kan zelfs worden gereserveerd. 

 

Meer informatie

4. Brasserie Tapijn

Op een unieke locatie, aan het stadspark, is een oude kazerne omgetoverd tot brasserie. Waar vroeger de onderofficiers in deze mess hun prakje kregen, geniet jong en oud nu de hele dag van drankjes en hapjes in een industriële en toch sfeervolle setting.

 

De kaart is eigenwijs met een knipoog naar het militaire verleden met verse ingrediënten en eerlijke producten. Of je nu komt om ’s ochtends bij je krant een lekker kopje koffie te drinken, ’s middags te genieten van een snelle lunch of om avondvullend te tafelen, voel je thuis en weet dat je welkom bent.

 

Meer informatie

Tapijn

Het Tapijnterrein is een inspirerende plek grenzend aan het stadspark van Maastricht. Een plek waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. De voormalige Tapijnkazerne en het omliggende terrein worden de komende tijd getransformeerd tot een plek waar de stad Maastricht steeds vaker komt om te ontdekken, te onthaasten, te ontmoeten en te leren.

 

De horeca, het dierenpark, de biologische stadstuin, (podia voor) culturele activiteiten als het Werkgebouw en Gebouw M én Maastricht University versterken elkaar in de ambitie een open leer landschap te vormen. Ontspanning, voeding, bewegen en educatie komen hier samen. Neem deel aan activiteiten, organiseer ze zelf of denk mee!


Geen evenementen bekend in Februari 2017.

TIP: 21 juni: Wereld Yoga Dag | Tapijnkazerne

Een initiatief van Good Life Yoga Maastricht. Voor meer informatie: yogalessismore@gmail.com t.a.v Louke Bos.

5. Gebouw M

Gebouw M is een ontmoetings- en experimenteerplaats voor iedereen in Maastricht die iets met kunst en cultuur doet. Tot en met medio 2016 kun je dit podium in het Maastrichtse Stadspark huren. Een ruimte die uitnodigt tot experimenteren.

 

Perfect geschikt voor bijzondere locatieproducties. Kun je eindelijk die opzwepende dansvoorstelling, ontroerende expositie of spraakmakende bijeenkomst organiseren. En dat zonder meteen een gat te slaan in je budget, want er wordt maar een kleine vergoeding gevraagd. Belangrijk is wel dat er ook wat te bewonderen valt voor publiek.

 

Meer informatie

UP