Down Town Maastricht

Verscholen achter de torens en enigszins in de schaduw van het Vrijthof, zou je ze bijna over het hoofd zien. Bijna. Want zodra je de entree van de St. Servaasbasiliek gepasseerd bent, zie je vanzelf dat doorlopen de moeite waard is. Maastricht houdt namelijk niet op als je het Vrijthof hebt bereikt. 

 

 

Een bont en gemixt publiek van artistieke studenten & designers door de aanwezigheid van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD). Down Town drinken & dansen. Vintage & tweedehands shoppen voor een origineel kostuum of exclusieve outfit. Authentieke & artistieke speciaalzaken voor schilder- en knutselbenodigdheden, spannende goocheltrucs en misschien wel die lang gewenste tatoeage.

vrijthofstraatjes-plattegrond

Bont en gemixt publiek

Soms moet je net even verder durven kijken en wandelen. Des te groter is dan de verrassing dat Maastricht ‘down town’ ook verrassend veelzijdig blijkt te zijn. De Vrijthofstraatjes, de naam zegt het al, zijn de straten die vanuit diverse richtingen naar het Vrijthof leiden, waaronder de Brusselsestraat, Grote Gracht en De Kommel. Straten die in tegenstelling tot de meer idyllische straatjes in het overgrote deel van de stad, een meer urban, artistiek en onontdekt gevoel oproepen.

 

Hier is het een komen en gaan van studenten en locals. Van kunstenaars, ontwerpers en ondernemers. Een gebied dat volop in verandering is met de komst van nieuwe winkels, veel startende en jonge ondernemers en verrassende concepten. Tegelijkertijd barst het er van monumentale erfstukken en is het nog steeds een geliefd thuis voor veel Maastrichtenaren. De Vrijthofstraatjes zijn eigenlijk niet onder één noemer te vangen. Het is de plek waar lokaal, studerend, ondernemend, authentiek, vernieuwend en verrassend Maastricht samenkomen.

UP