LUMA

18 november t/m 19 februari '17
Museum aan het Vrijthof


Voor de wintertentoonstelling LUMA in Museum aan het Vrijthof zijn vijf kunstenaars aan elkaar gelinkt. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal iets met licht. In de expositie LUMA wordt door deze kunstenaars op verschillende manieren gezocht naar een wijze om de kracht van licht uit te leggen.

Prijs: 8,- / kinderen 2,- / jongeren en studenten 4,-
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.30 uur

Kijk hier voor meer informatie

Opening Magisch Cultuur Festival met Mirusia Louwerse

3 december
Onze Lieve Vrouwe plein


Sfeervolle verlichting, muziek en gezang, en sneeuw vormen de basis van de opening van het Magisch Cultuur Festival Maastricht rond 17.30 uur. Het belooft een sfeervolle, muzikale happening te worden die bewoners én bezoekers van de stad verenigt en uitnodigt tot samenzang in een feeërieke omgeving. Met als hoogtepunt een optreden van een echte muzikale kerstengel: de betoverende zangeres Mirusia.

Winter Wonderland Photoshoot

26 november t/m 24 december
Entre Deux


Maak de ultieme kerstfoto in de pop-up fotostudio in de Entre Deux! Het voormalige pand van de H&M in Entre Deux wordt omgetoverd tot een heus Winter Wonderland! De ideale kans om spontaan leuke en grappige kerstfoto’s te maken. In de Pop-up Studio kun je - alleen, met vrienden of familie - je uitleven in een winters landschap. Een afspraak maken is niet mogelijk, maar kom spontaan langs, tussen 10.00 en 18.00 uur! De foto’s kun je direct mee naar huis nemen. Fotoshoot inclusief één foto kost € 5,-

Magic Music Maastricht

9 t/m 11 december
diverse locaties in het centrum en Wyck

 

In en i.s.m. de horeca Maastricht  zullen er op een 20 tal podia gratis toegankelijke concerten gepresenteerd worden, in stijl variërend van singer-songwriters tot blues, pop, rock, soul, funk, jazz en folk. 

Prijs: gratis

Bekijk hier het hele programma

Bekijk de volledige agenda

agenda

NDT 2 - Symbolen

10 december
Theater aan het Vrijthof


Naar aanleiding van 500 jaar Jheronimus Bosch toont Symbolen een triptiek van balletten geïnspireerd op zijn schilderkunst en gebruik van symbolen. Dit sterk symbolische stuk is gecentreerd rond een golvende witte muur, die als een fort uit de grond lijkt op te komen.

Prijs: 27,50
Tijd: 20.00u

Kijk hier voor meer informatie en tickets

Jezuietenberg bij kaarslicht

16 en 23 december
Jezuietenberg


In de 19e en 20e eeuw gingen Jezuïeten die in Maastricht een klooster hadden elke woensdag op campagne in de omgeving van Maastricht. Sommigen gingen naar de ondergrondse kalksteengroeve van de Cannerberg, deze eeuwenoude gangen hadden veelal kale muren en bleken een schitterend doek te zijn om mooie werkstukken op en van te maken. Na jaren gebruik te maken van de muren, en de bewerkbare kalksteen ontstond zo een uniek gangensteltsel met vele werkstukken. De verlichting vroeger was sober en was soms niet meer dan een vlammetje, vele werkstukken zijn dan ook bedoeld om er op die manier naar te kijken.

Grijp deze unieke kans om de werkstukken tijdens een rondleiding te bekijken met kaarslicht en in kerstsfeer. De gidsen zullen de werkstukken levend maken met de daarbij behorende verhalen.

Prijs: 8,-
Tijden: Klik op het tijdstip om tickets te boeken

19.45u 20.15u 20.30u
 

20.45u 21.00u
 

UP