Van alle markten thuis

Warenmarkten, speciale markten of themamarkten. Wekelijks of bij evenementen. We zetten de belangrijkste markten van Maastricht voor je op een rij.

Weekmarkt

De bekendste markt van Maastricht staat op het gelijknamige plein. Struin hier wekelijks langs de uitgestalde waren, tussen de geuren van verse groenten en fruit en een rijke diversiteit aan talen.
 

Woensdag: kleine warenmarkt. 9.00-15.00 uur
Vrijdag: grote algemene waren-, stoffen- en
vismarkt. 9.00-15.00 uur

Vrijdagmarkt nog mooier!

De ‪Vrijdagmarkt‬ is in 2014 uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland en draait nog steeds mee in de top. De Vrijdagmarkt is nu nog mooier! Ontdek de nieuwe bloemenkramen en ‪f‎oodtrucks‬ bij het Mosae Forum en unieke & nieuwe producten in de Hoenderstraat.

Schemermarkt

De Schemermarkt is een gezellige, intieme markt in de Brandweerkantine waar zo’n 20 deelnemers hun ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten kunnen presenteren. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Het idee voor Schemermarkt is ontstaan uit het feit dat mensen, zowel werkend als studerend, vaak niet naar de reguliere woensdag- en vrijdagmarkt kunnen.

Wekelijks op donderdag 17:00 - 21:00 uur

Vlooienmarkt

Neuzen tussen de bonte verzameling brocante, bijzondere hebbedingetjes, oude boeken en antieke meubelen. Dit kan op Markt/Boschstraat.

Elke zaterdag 10.00-16.00 uur (behalve bij speciale evenementen op deze locatie)

markt_2

Biologische markt

Wil je je boodschappentas liever vullen met biologische broden, groenten en vleeswaren of duurzame producten uit de regio? Bezoek dan de biologische ‘Boeremerret’ Limburg in de Stationsstraat op ‘t Percée (pleintje met de klok).
 

Donderdag 14.00-18.30 uur

Brocante- en kunstmarkt

Een 40-tal kramen toont antiek, brocante en kunst op deze bijzondere antiekmarkt op het pleintje tussen Minckelers en de Sint Mathiaskerk (Boschstraat/ Markt). Uitzonderingen voorbehouden.
 

Elke koopzondag* tot 17.30 uur (behalve bij speciale evenementen op deze locatie)

markt_3

Snuffelen over de grens

Voor wie er geen genoeg van krijgt, zijn de zondagsmarkten in de omgeving een uitkomst. Zo bruist het elke zondag van 8.00 tot 14.00 uur in Luik tijdens de markt La Batte. Deze markt is ook leuk te combineren met een boottocht vanuit Maastricht. Zondag nog vroeger wakker? Sla dan van 6.00 tot 13.00 uur je slag op de antiek- en brocantemarkt in Tongeren.

UP