SinterklaasaandeMaas_jean_pierregeusens6

Sinterklaasfabriek

Elke zaterdag en zondag vanaf 19 november in de SAM Decorfabriek

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de spannende wereld van Sinterklaas en zijn Pieten. De vele logistieke problemen van afgelopen jaren is Sinterklaas beu. De Sint en zijn Pieten zijn op zoek gegaan naar een manier om de stress rondom het grote feest weg te nemen. De oplossing? Ze openen hun eigen sinterklaasfabriek in Maastricht, waar je een kijkje kunt nemen en een rondleiding kunt doen! (Voor deze activiteit heb je een ticket nodig)

www.sinterklaas-fabriek.nl

Sinterklaasje Bonne-Bonne-fanten

3 en 4 december
Bonnefantenmuseum

Samen met Museum Piet gaan kinderen op zoek naar alle schatten van Sinterklaas die in het museum zijn opgeslagen.Na afloop is Sinterklaas aanwezig in het museumcafé en daarnaast krijgt iedereen iets lekkers en een leuk cadeautje.

Prijs: € 5,-

www.bonnefanten.nl

Workshop pepernoten bakken

30 november
Bisschopsmolen

Tijdens deze activiteit gaan kinderen samen met een bakker aan de slag met het maken van 100% spelt pepernoten. Ze beginnen met het voorbereiden, kneden en vormen van het deeg, daarna worden de pepernoten gebakken in de bakkerij. Aan de hand van een rondleiding krijgen de kinderen meer uitleg over de molen en bakkerij. Aansluitend wordt er iets te drinken en een versnapering aangeboden. Na afloop krijgen de kinderen een zak eigengebakken pepernoten (ca 500 gram) en een oorkonde mee naar huis!

Prijs: €10,- p.p.
Tijd: 14.00 – 15.30 uur

Klik hier om je in te schrijven

Pietenforum

Elke woensdag, zaterdag en zondag in Mosae Forum

Je bent je van harte welkom in het Pieten Forum in Mosae Forum. Je kunt hier knutselen, goochelen, samen muziek maken en naar de Pietenschool.

Prijs: gratis
Tijd: van 13:00 tot 17:00

Sinterklaas aan de Maas

12 nov t/m 6 december Rederij Stiphout

Vanaf zaterdag 12 november is Sinterklaas in het land! De Goedheiligman neemt vervolgens t/m zaterdag 5 december zijn intrek op de boot, ’De Spanje-vallei’ van Rederij Stiphout, aan de Maasboulevard. Breng een bezoek aan de Sint en z’n Pieten, maak samen met hen een boottocht, luister naar de mooiste Sinterklaasverhalen (voorgelezen door bekende personen) of schrijf je in voor de Pietenschool workshop! (Voor deze activiteiten heb je een ticket nodig)
 

Welkom & Dag Sinterklaasje
Op 13 november is er een speciaal Welkomstfeest voor de Sint in Centre Céramique. Het Sinterklaasfeest duurt dit jaar tevens extra lang, want de Sint wordt op bijzondere wijze uitgezwaaid op 6 december in Maastricht! 

Voorleesuurtjes
Speciale gasten lezen sinterklaasverhalen voor. Luister je ook mee?
20 november: Angelina
27 november: dat is nog geheim...
Prijs: €3 p.p. incl consumptie (< 2jr.gratis) Reserveren via info@sinterklaasaandemaas.nl

Uitzwaaitocht
Wethouder en Ambassadeur van de Stichting Sinterklaas aan de Maas, mevrouw Mieke Damsma zal de Sint feliciteren met zijn verjaardag en hem bedanken voor zijn verblijf en de gezellige Pakjesavond in Maastricht. Een grote groep dansers van Dansschool Reality staat klaar om nog een laatste dans-act te verzorgen voor de Sint, waarna wij met z'n allen in een korte stoet van de Markt naar de Boot aan de Maaspromenade lopen. Daar aangekomen zal Sinterklaas met al zijn Pieten inschepen aan boord van de Pakjesboot. Na de laatste keer zwaaien start de lange reis naar Spanje.

Tijd: 16:30
Start: Markt

www.sinterklaasaandemaas.nl

UP