SinterklaasaandeMaas_jean_pierregeusens6

Feestelijke intocht Sinterklaas

12 november

Sinterklaas komt om 11.00 uur aan bij Rederij Stiphout in Maastricht waar de nieuwe burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-Te Strake hem zal verwelkomen. Vervolgens is er een speciale (s)intocht door de binnenstad en Wyck.
Route > Kesselskade, Sint Servaasbrug, Rechtstraat, Hoogbrugstraat, Lage Barakken, Wyckerbrugstraat, Sint Servaasbrug, Maastrichter Brugstraat, Wolfstraat, Onze Lieve Vrouwplein, Bredestraat, Sterzaal.

Vervolgens zijn jong en oud in de gelegenheid om Sinterklaas een handje te geven in de Sterzaal (12:30-13:30) of Winkelcentrum de Brusselse Poort (14:30-15:30).
 

Meer informatie

Sinterklaas aan de Maas

12 nov t/m 6 december Rederij Stiphout

Vanaf zaterdag 12 november is Sinterklaas in het land! De Goedheiligman neemt vervolgens t/m zaterdag 5 december zijn intrek op de boot, ’De Spanje-vallei’ van Rederij Stiphout, aan de Maasboulevard. Breng een bezoek aan de Sint en z’n Pieten, maak samen met hen een boottocht, luister naar de mooiste Sinterklaasverhalen (voorgelezen door bekende personen) of schrijf je in voor de Pietenschool workshop!
 

Welkom & Dag Sinterklaasje
Op 15 november is er een speciaal Welkomstfeest voor de Sint in Centre Céramique. Het Sinterklaasfeest duurt dit jaar tevens extra lang, want de Sint wordt op bijzondere wijze uitgezwaaid op 6 december in Maastricht! 

Meer informatie

Sinterklaasfabriek

Vanaf 19 november in de SAM Decorfabriek

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de spannende wereld van Sinterklaas en zijn Pieten. De vele logistieke problemen van afgelopen jaren is Sinterklaas beu. De Sint en zijn Pieten zijn op zoek gegaan naar een manier om de stress rondom het grote feest weg te nemen. De oplossing? Ze openen hun eigen sinterklaasfabriek in Maastricht, waar je een kijkje kunt nemen en een rondleiding kunt doen!

Meer informatie

UP