Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum verzamelt en presenteert markante kunstgeschiedenissen en brengt verbindingen tot stand tussen kunstpraktijken en de gemeenschap. Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.

Natuurhistorisch Museum

Mosasaurus

Het museum is gevestigd in het voormalige kloostercomplex van de Grauwzusters aan het De Bosquetplein in de wijk Jekerkwartier in het centrum van Maastricht. Het NHM is vooral bekend vanwege de voor Nederland unieke collectie Krijtfossielen, waaronder diverse Mosasaurussen, Prognathodons en Hadrosaurussen.

Marres

Met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties verkent Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Bezoekers worden uitgenodigd om het intieme karakter van het huis en de weergaloze stadstuin van Marres te ontdekken of van een kop koffie of maaltijd bij Marres Kitchen te genieten.

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof vertelt het unieke verhaal van ‘Made in Maastricht’. Heden en verleden komen samen in de wisselende tentoonstellingen en het gebouw, waarbij ondernemerschap, samenwerken en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Centre Céramique

Op de grens van Wyck en Céramique ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer verrassende activiteiten. Maar ook het gebouw zelf, van architect Jo Coenen, en het uitzicht zijn de moeite waard.

Boekhandel Dominicanen

Door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven” , biedt Boekhandel Dominicanen het meest complete en gevarieerde assortiment boeken van de stad Maastricht. Met een agenda van zo’n 140 activiteiten per jaar (onder meer tentoonstellingen) is er altijd wel wat te beleven.