23 november Theater aan het Vrijthof

Moeders en Zonen

n Moeders en Zonen bezoekt moeder Katherine de ex-partner Cal van haar overleden zoon. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie aan met Cal. Die is inmiddels getrouwd met Will en samen hebben ze een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was.

Elke donderdag: Brandweerkantine

Schemermarkt

Op Schemermarkt staan aanbieders van ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Schemermarkt is een gezellige, intieme markt waar wekelijks op donderdag tussen 17:00 uur en 21:00 uur zo’n 20 deelnemers hun producten kunnen presenteren.

t/m 6 december

Sinterklaas in Maastricht

In aanloop naar het heerlijk avondje op 5 december worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd die het Sinterklaasfeest deze periode helemaal compleet maken.

Catwalk

Entre Deux & Mosae Forum

Ontdek de nieuwste fashion flavours in modestad Maastricht! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) zijn niet alleen de welbekende modeboetieks en fashionstores, maar ook de kinderkopjes van Maastricht het toneel voor mode. Tijdens de runways bij Entre Deux en Mosae Forum tonen diverse labels, stores & merken de laatste modetrends en fashion must haves live op straat.

t/m 4 december: Gebouw M Tapijn

100 jaar Tapijn. Van kazerne naar studiehuis

Een bijzondere tentoonstelling vindt plaats in gebouw M van de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de Tapijnkazerne. Voorwerpen, foto’s, achtergrond- informatie alsook persoonlijke verhalen van militairen maken deze tentoonstelling heel bijzonder.

tot en met 15 januari 2017

HAAI there!

Hoewel de meeste mensen (begrijpelijk) maken dat ze wegkomen als ze in de buurt komen van een haai, heeft het Natuurhistorisch Museum bedacht een andere kant te belichten. De haai maakt namelijk deel uit van de grootste succesformule van de evolutie van dierlijk leven op aarde. Kom kijken dus!

MECC highlight: 19 en 20 november

Racing Days

Racing Days is dé plek om het raceseizoen af te sluiten. De auto- & motorsportshow staat 19 en 20 november garant voor een spectaculair dagje uit. Traditioneel is dit hét race-evenement waar de teams nog even laten zien waar ze het afgelopen seizoen mee hebben gestreden. Nieuw dit jaar: ervaar de G-krachten in een levensechte race simulator!

Ga naar de website van het MECC