15 t/m 31 oktober Lumière Cinema

Grand Opening Festival

Op zaterdag 15 oktober volgt de grootse publieksopening in de aanwezigheid van Hadewych Minis, met de première van een film hors catégorie: TONI ERDMANN, een Duitse film met een indrukwekkende lengte van 162 minuten, een komisch drama dat op het filmfestival van Cannes werd ontvangen als dé verrassing van het jaar.

Ga naar de website

Elke donderdag: Brandweerkantine

Schemermarkt

Op Schemermarkt staan aanbieders van ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Schemermarkt is een gezellige, intieme markt waar wekelijks op donderdag tussen 17:00 uur en 21:00 uur zo’n 20 deelnemers hun producten kunnen presenteren.

Ga naar de website

t/m 6 november: Museum a/h Vrijthof

Mart Visser

 “Schilderen was voor mij gewoon een hobby. Iets wat ik deed naast mijn werk. Ik had er nog nooit aan gedacht om iets te exposeren” Begin 2016 had modeontwerper Mart Visser een succesvolle solo-expositie in Amsterdam, vanaf 29 september komt er een vervolg in Maastricht. Tot 6 november wordt tijdens zijn expositie S.Y.N.E.R.G.Y. zijn kunst, in combinatie met hoogtepunten uit zijn haute couture oeuvre, getoond in Museum aan het Vrijthof.​

Ga naar de website

Catwalk

Entre Deux & Mosae Forum

Ontdek de nieuwste fashion flavours in modestad Maastricht! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) zijn niet alleen de welbekende modeboetieks en fashionstores, maar ook de kinderkopjes van Maastricht het toneel voor mode. Tijdens de runways bij Entre Deux en Mosae Forum tonen diverse labels, stores & merken de laatste modetrends en fashion must haves live op straat. Ga naar de website

t/m 6 november: De Bordenhal

Iets van troost

In het najaar 2015 speelde de tragikomedie Iets van troost in de Bordenhal. De voorstelling werd onthaald met mooie recensies en enthousiaste publieksreacties. Voor iedereen die het gemist heeft, spelen Mieneke Bakker en Hans van Leipsig opnieuw het grappige en ontroerende verhaal van clown Barry, de fantast in een fantasieloze wereld. De tekst is geschreven door huisschrijver Jibbe Willems en de regie is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans.
Het is een intieme voorstelling die heel intens beleefd wordt. Daarom kunnen er slechts 50 bezoekers per voorstelling naar toe, wees er snel bij.


Ga naar de website

tot en met 15 januari 2017

HAAI there! 

Hoewel de meeste mensen (begrijpelijk) maken dat ze wegkomen als ze in de buurt komen van een haai, heeft het Natuurhistorisch Museum bedacht een andere kant te belichten. De haai maakt namelijk deel uit van de grootste succesformule van de evolutie van dierlijk leven op aarde. Kom kijken dus!


Ga naar de website

MECC highlight: 15 oktober

The Wall by Pink Floyd Sound

7 jaar na de uitverkochte show in MECC Maastricht komt Pink Floyd Sound terug op zaterdag 15 oktober. Dit keer met de spectaculaire show ‘THE WALL’. Het Limburgse Pink Floyd Sound staat bekend als de tribute band die het origineel zeer dicht weet te benaderen.
 

Ga naar de website van het MECC

UP