het hele jaar door

Historisch hartje Maastricht

Deze tour is niet voor niks de meest populaire en bekendste tour van Maastricht. In 1 route worden de mooiste monumenten, de gezelligste pleinen en de sfeervolste straatjes aaneengeschakeld. Van stadsmuur en verdedigingswal, naar restanten uit een ver Romeins verleden en statige basilieken.

Ga naar de website

Catwalk

Entre Deux & Mosae Forum

Ontdek de nieuwste fashion flavours in modestad Maastricht! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) zijn niet alleen de welbekende modeboetieks en fashionstores, maar ook de kinderkopjes van Maastricht het toneel voor mode. Tijdens de runways bij Entre Deux en Mosae Forum tonen diverse labels, stores & merken de laatste modetrends en fashion must haves live op straat. Ga naar de website

t/m 2 februari

Maand van de Poëzie

Samen met Maastricht Boekenstad organiseert Centre Céramique in Maastricht vier activiteiten in het kader van de maand van de poëzie. Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ kun je een Poëzieparcours volgen. Op 22 januari kun je deelnemen aan een workshop en op 26 januari is de 18e editie van de Gedichtendag. Als afsluiting van Maand van de Poëzie is er op 29 januari een muzikale en literaire bijeenkomst in Centre Céramique, met als gasten Jules Deelder (onder voorbehoud) en een drietal jonge Limburgse dichters.

Ga naar de website

Elke donderdag: Brandweerkantine

Schemermarkt

Op Schemermarkt staan aanbieders van ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Schemermarkt is een gezellige, intieme markt waar wekelijks op donderdag tussen 17:00 uur en 21:00 uur zo’n 20 deelnemers hun producten kunnen presenteren.

Ga naar de website

MECC highlight: 12 t/m 14 januari

Interclassics

Maastricht staat in het tweede weekend weer in het teken van de mooiste en meest exlusieve oldtimers en alles wat daarmee te maken heeft. InterClassics is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste oldtimerevent van de Benelux. De beurs is een absolute must voor iedere autoliefhebber. Geniet van de mooiste en meest exclusieve voertuigen.

Ga naar de website van het MECC

tot en met 19 februari 2017

LUMA

LUMA

Voor de wintertentoonstelling LUMA in Museum aan het Vrijthof zijn vijf kunstenaars aan elkaar gelinkt. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal iets met licht. In de expositie LUMA wordt door deze kunstenaars op verschillende manieren gezocht naar een wijze om de kracht van licht uit te leggen.

Ga naar de website

UP