tot en met 19 februari 2017

LUMA

LUMA

Voor de wintertentoonstelling LUMA in Museum aan het Vrijthof zijn vijf kunstenaars aan elkaar gelinkt. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal iets met licht. In de expositie LUMA wordt door deze kunstenaars op verschillende manieren gezocht naar een wijze om de kracht van licht uit te leggen.

Ga naar de website

het hele jaar door

Historisch hartje Maastricht

Deze tour is niet voor niks de meest populaire en bekendste tour van Maastricht. In 1 route worden de mooiste monumenten, de gezelligste pleinen en de sfeervolste straatjes aaneengeschakeld. Van stadsmuur en verdedigingswal, naar restanten uit een ver Romeins verleden en statige basilieken.

Ga naar de website

26 t/m 28 februari

carnaval

Carnaval

Carnaval in Maastricht betekent bijzonder veel aandacht en liefde voor het maken van de kostuums (‘pekskes’) en schmink. De meest prachtige creaties zijn voor iedereen te bewonderen op straat of maken hun opwachting tijdens de optochten. Aangezien de Maastrichtse carnaval naar Rijnlandse traditie grotendeels buiten op straat plaatsvindt, is de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren; rood, geel en groen. Daarnaast zorgen ‘Zate Hermeniekes’ op bijna elke hoek van de straat voor voldoende sfeer en muziek.

Ga naar de website

Catwalk

Entre Deux & Mosae Forum

Ontdek de nieuwste fashion flavours in modestad Maastricht! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) zijn niet alleen de welbekende modeboetieks en fashionstores, maar ook de kinderkopjes van Maastricht het toneel voor mode. Tijdens de runways bij Entre Deux en Mosae Forum tonen diverse labels, stores & merken de laatste modetrends en fashion must haves live op straat. Ga naar de website

3 - 5 maart, Theater aan het Vrijthof

De advocaat

De advocaat -geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer- vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz. Een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Een verhaal van verborgen verdriet en de daaruit voortvloeiende permanente ondraaglijke druk om te slagen. Hij wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. Na de première op 5 maart tourt deze voorstelling door het hele land.

Ga naar de website

Elke donderdag: Brandweerkantine

Schemermarkt

Op Schemermarkt staan aanbieders van ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Schemermarkt is een gezellige, intieme markt waar wekelijks op donderdag tussen 17:00 uur en 21:00 uur zo’n 20 deelnemers hun producten kunnen presenteren.

Ga naar de website

MECC highlight: 18 & 19 februari

Tattoo Convention

De Tattoo, Body Art en Street Art Conventie in Maastricht, dé tattoo beurs van het zuiden, is een internationaal evenement waaraan tattoo artiesten uit binnen- en buitenland deelnemen. Ook is er op deze veel aandacht voor street art: diverse street art kunstenaars zullen deelnemen en hun creativiteit de vrije loop laten.

Bezoekers kunnen zich natuurlijk laten tatoeëren, of simpelweg de kunst van het tatoeëren bewonderen. Men kan shoppen en slenteren langs de diverse kleurrijke stands met kleding, piercing, sieraden en meer.

Ga naar de website van het MECC

UP