Elke donderdag: Brandweerkantine

Schemermarkt

Op Schemermarkt staan aanbieders van ambachtelijke, regionale- en streekgebonden producten. Voor mensen die geen zin hebben om te koken, zijn er ook enkele traiteurs, waar kant en klaar maaltijden kunnen worden afgehaald. Schemermarkt is een gezellige, intieme markt waar wekelijks op donderdag tussen 17:00 uur en 21:00 uur zo’n 20 deelnemers hun producten kunnen presenteren.

Ga naar de website

7 t/m 9 oktober

Nederlandse Dansdagen

In 2016 vindt alweer de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen plaats. In het eerste weekend van oktober - 7, 8 en 9 oktober - ademt de stad Maastricht dans.

 

In één weekend programmeert Festival de Nederlandse Dansdagen opmerkelijke en spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem. Ook zijn er dit jaar weer verschillende festivalproducties en premières te zien. Een rijk aanbod, waarmee het festival de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse dans toont. 


Ga naar de website

t/m 6 november: Museum a/h Vrijthof

Mart Visser

 “Schilderen was voor mij gewoon een hobby. Iets wat ik deed naast mijn werk. Ik had er nog nooit aan gedacht om iets te exposeren” Begin 2016 had modeontwerper Mart Visser een succesvolle solo-expositie in Amsterdam, vanaf 29 september komt er een vervolg in Maastricht. Tot 6 november wordt tijdens zijn expositie S.Y.N.E.R.G.Y. zijn kunst, in combinatie met hoogtepunten uit zijn haute couture oeuvre, getoond in Museum aan het Vrijthof.​

Ga naar de website

Catwalk

Entre Deux & Mosae Forum

Ontdek de nieuwste fashion flavours in modestad Maastricht! Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) zijn niet alleen de welbekende modeboetieks en fashionstores, maar ook de kinderkopjes van Maastricht het toneel voor mode. Tijdens de runways bij Entre Deux en Mosae Forum tonen diverse labels, stores & merken de laatste modetrends en fashion must haves live op straat. Ga naar de website

1 t/m 3 oktober: Markt

Fiesta Eurasia

Van sambal tot parmegiano en van elandpelzen tot kimono's Je vind er zowel voeding als niet voeding en uiteraard is er ook heel wat lekkers om ter plaatse te consumeren, op onze zeer gezellige terrassen. Voorts zijn er twee podia (een Europees en een Aziatisch) waar heel de dag door live muziek gespeeld wordt, en zijn er enkele springkastelen voor de kleine levensgenieters.


Ga naar de website

tot en met 15 januari 2017

HAAI there! 

Hoewel de meeste mensen (begrijpelijk) maken dat ze wegkomen als ze in de buurt komen van een haai, heeft het Natuurhistorisch Museum bedacht een andere kant te belichten. De haai maakt namelijk deel uit van de grootste succesformule van de evolutie van dierlijk leven op aarde. Kom kijken dus!


Ga naar de website

UP