Muziekgieterij

Concerten, events en meer!

De Muziekgieterij is het belangrijkste poppodium van Maastricht en omgeving. Wekelijks vinden er concerten plaats van lokale, nationale en internationale bands. Muziekgenres variëren van jazz, dance, metal, pop en rock tot experimentele muziek.

philharmonie zuidnederland

Orkest van het Zuiden

De philharmonie zuidnederland is ontstaan uit de fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Door de fusie is het orkest met ongeveer 110 formatieplaatsen niet alleen het grootste regionale orkest maar ook een van de grootste Nederlandse orkesten geworden.

Conservatorium

Concerten door studenten

Conservatorium Maastricht is onderdeel van Hogeschool Zuyd. Aan Conservatorium Maastricht studeren momenteel 442 studenten met zo'n 48 verschillende nationaliteiten. Er zijn drie verschillende afdelingen: Klassiek, Jazz/Pop en Docent Muziek.

Jazz Maastricht

Festivals en concerten

Jazz Maastricht kiest bij de programmerng voor een goed contrast tussen wereldtop en regionaal talent en daarbij ook voor kwaliteit en relevantie binnen de jazzcultuur. Jazz is een avontuurlijke improvisatie en communicatiekunst tussen artiest, publiek en omgeving.

Intro in Situ

Avontuurlijke muziek

Intro, ook wel het Bimhuis van Maastricht genoemd, is het Maastrichtse podium voor nieuwe muziek. Iedere dinsdag avond verkennen hier jonge talenten de muzikale grenzen van nieuwe gecomponeerde muziek. Geregeld zijn er ook concerten van de meer doorgewinterde moderne ensembles.

rieuinmaastricht2016