Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

VPRO Tegenlicht Meet Up: De Voedsel BV

SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis, Heerlen

Nederland is een groot voedselexportland. Maar is dat houdbaar gezien de effecten van klimaatverandering?

Contact

SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Boek hier je tickets

Nederland is na de Verenigde Staten van Amerika de grootste voedselexporteur ter wereld. We zijn de grootste tomatenexporteur van Europa, onze uien gaan naar Afrika en varkens naar China of Italië. Tegelijkertijd importeert Nederland sperzieboontjes uit Kenia en asperges uit Peru. De wereldwijde voedselproductie is verantwoordelijk voor ten minste 25% van alle uitstoot. Met de effecten van en bewustwording over klimaatverandering is dit wereldwijde voedselsysteem niet langer houdbaar. Het is tijd voor verandering, maar wat betekent dit voor Voedsel BV Nederland? 

Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat voor VPRO Tegenlicht op zoek naar antwoorden op vragen als: waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Waar brengen we het naartoe? En welke rol speelt Nederland in dit systeem?

Napraat
Na de aflevering praten …

Nederland is na de Verenigde Staten van Amerika de grootste voedselexporteur ter wereld. We zijn de grootste tomatenexporteur van Europa, onze uien gaan naar Afrika en varkens naar China of Italië. Tegelijkertijd importeert Nederland sperzieboontjes uit Kenia en asperges uit Peru. De wereldwijde voedselproductie is verantwoordelijk voor ten minste 25% van alle uitstoot. Met de effecten van en bewustwording over klimaatverandering is dit wereldwijde voedselsysteem niet langer houdbaar. Het is tijd voor verandering, maar wat betekent dit voor Voedsel BV Nederland? 

Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat voor VPRO Tegenlicht op zoek naar antwoorden op vragen als: waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Waar brengen we het naartoe? En welke rol speelt Nederland in dit systeem?

Napraat
Na de aflevering praten we onder leiding van wetenschapsjournalist Vincent Janssen (De Limburger) na met onder andere voedingswetenschapper Alie de Boer (Maastricht University), Professor Wim Vriezen (Maastricht University, Brightlands Future Farming Institute) en Ruud Zanders, oprichter van Kipster, de meest diervriendelijke kippenstal ter wereld.

Prijzen

  • Gratis

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *