Op pad met een local: ontdek het échte Maastricht

maastricht_binnenstad_048

Highlights Tour

In zo’n twee uur tijd ontdek je alle elementen die van Maastricht Maastricht maken; de historische iconen, culturele en culinaire hotspots en het DNA van de verschillende wijken van de stad. Aan de hand van ‘inside information’ over heden en verleden krijg je een persoonlijke kennismaking met de stad Maastricht. Een mooie introductie zodat je daarna zelf weet waar je verder in wilt duiken.

Data: Elke woensdag en zaterdag
Duur: Ongeveer 2 uur
Prijs: € 7,50 / kinderen: € 5,50

Boek deze wandeling hier

Explorer Tour

Innovatie en traditie op spanning zetten; het duurzaam herbestemmen van oude gebouwen en fabrieksterreinen is verankerd in het straatbeeld van Maastricht. Een verlaten klooster dat wordt omgebouwd tot hip designhotel, een imposante kerk waar een van de mooiste boekhandels ter wereld in is gevestigd en een enorm fabrieksgebouw wat intussen een smeltkroes van ‘creative industry’ herbergt. Als je van innovatieve concepten houdt en de combinatie van oud en nieuw weet te waarderen, dan is dit jouw Maastrichtse ontdekkingstocht. Een lokale gids keert Maastricht binnenstebuiten zodat je zowel de gebouwen als de verhalen van binnen en buiten leert kennen.

Data: Elke dinsdag en vrijdag
Duur: Ongeveer 2 uur
Prijs: € 7,50 / kinderen: € 5,50​

Boek deze wandeling hier

Hidden Places, Secret Spaces

Op pad in misschien wel het meest sfeervolle en verrassende stadsdeel van Maastricht. Maar zeker het meest onontdekte gebied, daar waar het heerlijk rustig en goed wonen is. De rode draad in deze tour is stadsontwikkeling. Niet in diepe theorie, maar wel in beleving: de industrialisatie, de arbeidersbuurten, de vele kloosters, de vestingwerken. Prachtige doorkijkjes, verrassende plekjes, van liefelijk naar grillig. Kortom, een heel andere kijk op Maastricht, die meer dan de moeite waard is om te ontdekken en te  fotograferen. Onderweg wordt er een stop gemaakt op een even zo verscholen plek voor een drankje.

Data: Elke maandag en donderdag
Duur: Ongeveer 2 tot 2.5 uur
Prijs: € 7,50  / kinderen: € 5,50 (excl. Drankje)

Boek deze wandeling hier

Historisch hartje Maastricht

Markt Stadhuis

Deze tour is niet voor niks de meest populaire en bekendste tour van Maastricht. In 1 route worden de mooiste monumenten, de gezelligste pleinen en de sfeervolste straatjes aaneengeschakeld. Van stadsmuur en verdedigingswal, naar restanten uit een ver Romeins verleden en statige basilieken. Van een sfeervol park, door een voormalige verwaarloosde buurt, naar een van de meest exclusieve winkelstraten in Maastricht. Laat je meevoeren door de persoonlijke verhalen van een local die heden en verleden tot leven wekt.

Data: Elke zaterdag en zondag en tijdens vakanties elke dag
Tijdstip: 12.30 uur en 13.30 uur
Duur: Ongeveer 1.5 uur