Ga naar inhoud

2x rondje Magisch Maastricht

De stad verkennen tijdens Magisch Maastricht is als een winteravontuur. De stad straalt, schittert en glanst dankzij de mooiste lichtjes en kerstversieringen. Als je van plan bent om Magisch Maastricht te bezoeken in december, delen we graag 2 van onze favoriete routes met je. We starten praktisch met een parkeerplek en laten je vervolgens twee toffe wijken van de stad zien, met leuke plekjes en fijne activiteiten. Ga je mee?

Sphinxkwartier Sphinxgebouw

Rondje Wyck

Bezoekje aan het museum

Parkeer gemakkelijk je auto tussen het Limburgs Gouvernement en het Bonnefanten in Q-Park Bonnefantenmuseum. Deze parkeergarage is wellicht nog niet ontdekt door velen, maar het is een ideale locatie omdat je binnen no-time in het centrum bent. Hier vind je ook de iconische rode ster; leuk voor een fotomoment! Start je dag met een bezoek aan het museum voor een inspirerende aftrap. Ontdek diverse tentoonstellingen, variërend van moderne kunstwerken tot oude meesterwerken. Hier kun je urenlang rondstruinen.

Bonnefanten
Avenue Ceramique 250 | Céramique

Magisch Maastricht Lichtroute Winter in Maastricht

Warm drankje, lekker hapje

Na je bezoek aan het museum, is het een aanrader om langs de Maas richting Plein 1992 te wandelen, via het Charles Eyckpark waar de sfeervolle lichtslingers je de weg leiden. Vanaf hier geniet je van een adembenemend uitzicht op de stad, met aan de ene kant de Hoge Brug, de Sint Servaasbrug en de torens van de Onze Lieve Vrouwebasiliek en aan de andere kant de Sint Pietersberg. Loop rustig verder naar Plein 1992. Heb je zin in een hartverwarmend drankje als een koffie, thee of warme chocolademelk? Dan kun je hier naar Café Zuid of Coffeelovers. Heb je al wat meer trek en zin in een lunch? Loop dat nog iets verder door naar BIKKE, waar je kunt genieten van Scandinavisch geïnspireerd eten in sfeervol ingericht restaurant.

Coffeelovers
Ruiterij 2 en Centre Ceramique | Plein 1992

BIKKE
Hoogbrugstraat 43 a | Wyck

Time to shop!

In Wyck ontdek je de meest unieke conceptstores en boetiekjes. Vooral in de Rechtstraat is er voor elk wat wils: vintage shops, juweliers, kunstgaleries, kinderwinkels, heren- en damesmodezaken - you name it! In Wyck vind je jouw feestelijke outfits voor de feestdagen en cadeaus om te schenken. Neem de tijd om door de charmante straatjes te wandelen en te genieten van de heerlijke sfeer die Wyck te bieden heeft. Voor meer shopinspiratie kun je het blog lezen ‘10x de leukste lokale boetiekjes in Wyck’.

Rondje Markt & Sphinxkwartier

Panorama uitzicht over de stad

Een ander aangeraden parkeergarage is Q-Park de Griend. Dit is een grote parkeergarage bij het Griendpark, pal aan de Maas. Ga ook hier op zoek naar de grote, rode ster! Heb je ‘m gevonden? Loop dan onder de Wilhelmina Brug en maak een stop bij NOON! Hier heb je panorama uitzicht op de Sint Servaasbrug en de stad. Afhankelijk van je tijd van aankomst kun je even binnenwandelen bij NOON of een hapje eten, voordat je de stad gaat verkennen. Een hip restaurant waar je fijn kunt lunchen en dineren, of gewoon een drankje kunt drinken.

NOON
Griend 6-7 | Wyck

Van optische illusies tot struinen over de Markt

Vanuit NOON kun je via een trap de Wilhelminabrug oplopen. Steek de brug over en je komt in het Mosae Forum, een winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen, maar waar je ook een bezoek kunt brengen aan het toffe experience museum ‘Museum of Illusions’. Waan je in een wereld van illusies, hologrammen, puzzels en bijzondere ruimtes. Na het museum loop je zo de Markt op. Is er markt? Struin dan lekker langs de kraampjes en ga op zoek naar verse groenten en vers fruit, vintage schatten of mooie cadeaus.

Museum of Illusions
Mosae Forum 12 | Mosae Forum

Verken het Sphinxkwartier

Vanuit de Markt ben je binnen enkele minuten in het Sphinxkwartier, een bruisend en vernieuwend deel van de stad met een iets rauwer randje. Ook is dit een deel waar cultuur tot leven komt: film in Lumière Cinema, muziek in de Muziekgieterij, tentoonstellingen in Bureau Europa.

Het Sphinxkwartier is een bijzonder en gevarieerd deel van de stad dat zeker de moeite waard is om tijdens Magisch Maastricht te verkennen. Je kunt hier interieur en decoratieshoppen bij Loods 5, biologische lekkernijen scoren bij de Gedeelde Weelde, een rondleiding volgen in de koffiebranderij Blanche Dael, en eten met het beste uitzicht over de stad bij BOLD.

Ontdek meer magische blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *