Ga naar inhoud

Travelaar was in Maastricht

Toen dit blog geschreven werd, hielden we rekening met de toen geldende maatregelen en omstandigheden. Het kan zijn dat je dit blog leest in een tijd waar weer andere maatregelen gelden. Om de essentie van het blog zo veel mogelijk in tact te houden, veranderen we inhoudelijk niets aan dit blog dat zou veranderen door wijzigende maatregelen. Wil je meer weten op het gebied van COVID-info? Klik dan hier.

Reis je naar Maastricht, dan is de keuze aan restaurants, barretjes, en andere hippe gelegenheden enorm. De keuze is reuze. En daarom doken wij – Travelaar - Maastricht in. Op zoek naar de fijnste adressen voor lunch, diner en plezier. Wanneer je een weekend in Maastricht bent zijn deze plekken sowieso een bezoek waard.
 

Lunch & borrel bij CINQ

Het leven in Maastricht speelt zich af rondom de Maas. Deze rivier vloeit dwars door de stad en het is daarom ook de perfecte plek om je stedentrip in Maastricht te starten. CINQ is gelegen aan de oever van de Maas en is de nieuwe hotspot van Maastricht gelegen in het trendy stadsdeel Wijck. Geniet hier van een heerlijke lunch, de lekkerste drankjes én een uitzicht over de Maas en het centrum van Maastricht.

Lumière Cinema

Ook in de avonduren is er genoeg te beleven in Maastricht. Zo kun je uiteraard een bezoek brengen aan de bioscoop, maar nog leuker – en anders – is een bezoek aan Lumière Cinema waar de nieuwste arthousefilms te zien zijn, films en documentaires vertoond worden en filmklassiekers opnieuw getoond worden. Lumière is gevestigd in een prachtig gebouw aan het Bassin. Voor de film kun je hier terecht voor een hapje en een drankje en ook na de film is het hier goed vertoeven.

De lekkerste wijnen bij het Wienkontor bk7

Het Wienkontor is net als Lumière gevestigd aan het Bassin waar diverse fijne restaurants gevestigd zijn. De rust en de ligging aan het water maken dit een heerlijke plek. Bij het Wienkontor kun je genieten van de heerlijkste wijnen. Op diverse data is er live-muziek aanwezig en voor een hapje kan ook gezorgd worden. De ondernemers aan het Bassin werken graag samen om de gasten het naar hun zin te maken.

Duik in de bierkoelkast in Café de Zwaan

Café de Zwaan is gelegen middenin het centrum van Maastricht, aan de Markt. Je kunt hier genieten op het terras wanneer het mooi weer is en simpele – maar heerlijke – gerechten bestellen. Maar het meest bijzondere aan Café de Zwaan is toch wel de walk-in fridge met verschillende soorten speciaalbieren. De plek voor bierliefhebbers.

Slapen bij Kaboom!

Nadat je je buik goed gevuld hebt en genoten hebt van het Bourgondische leven is het tijd voor je overnachting in Maastricht. Er zijn voldoende mogelijkheden, maar het Kaboom Hotel is toch wel één van de meest hippe hotels. Kaboom is een hip budgethotel gelegen in het stadsdeel wijk. Pal tegenover het Centraal Station van Maastricht.

 

Travelaar is het Nederlandse reisblog voor backpackers en flashpackers. Voor iedereen die meer van de wereld wil zien. Oprichters Erick en Kirsten reizen de wereld rond op zoek naar de mooiste plekken, de hipste hotels en de beste restaurants. Op Travelaar delen zij hun ervaringen en geven zij tips aan (toekomstige) reizigers.

Volg Travelaar ook op Instagram.

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *